MAYAS RUM & JANUARIKÄNSLOR

En ledig dag då jag och Hanna varit ute och åkt madrass i full fart ner för backen utanför vårt hus. Har så ont i ryggen och en spökande ischias som hängt med ett tag nu så jag trodde knappt jag skulle kunna slänga mig på madrassen som jag ändå lyckades med. Det var härligt att komma ut en stund. Vad som hände med resten av dagen vet jag knappt själv. Förutom att vi möblerade om lite smått i Hannas rum och rummet kändes genast större.
 
Hade tänkt baka, ha hemma-spa, tapetsera klart sovrummet och ja... lite allt möjligt annat som inte har blivit av. I förrgår när jag var ledig tapetserade jag för första gången helt på egen hand. Det gick hur bra som helst. Har nog aldrig tapetserat så fort någonsin trots att det tog mig halva dagen. När klockan blev för mycket så gav jag upp och kvar har jag endast en våd, samt en "slits" som behöver flera kapade bitar för att få till. Det tänkte jag ta på fredag för idag blev det inte gjort. Är så nöjd iaf med färgvalet av tapet och ommöbleringen som blev där inne. Så mycket mysigare och ett mycket större sovrum fick vi plötsligt. Nu behöver det köpas till nya sängbord och sänglampor och någonting måste komma upp på den stora väggen. Men en sak i taget först.
 
När vi ändå pratar sovrum så tänkte jag passa på att visa lite från Mayas rum. Det var ju det första rummet vi tapetserade mitt i flyttkaoset de första dagarna här.
 
 
På väggen till vänster som inte syns i bild har hon en klädställning och en byrå till alla hennes kläder. Hon har även hamsterburen som står och väntar på att någon ska flytta in. Pandemin har satt stopp för buran till djuraffären så dom har försenade leveranser och vi går bara och väntar på att en liten pälsboll ska få flytta in hos oss igen. Inte minst Maya. I hörnet bredvid skrivbordet står en stor fiolfikus också. Och i fotändan på hennes säng har vi våra två gröna skåp som stod i vårt förra sovrum. Perfekt till förvaring i hennes rum nu och så fick tvn även komma upp på plats där.
 
Sakta men säkert går det framåt. Men just nu har jag så många projekt jag helst skulle velat startat redan igår, men allt tar ju sin tid och kostar sina pengar, så klart. Det är inte brist på idéer just nu vilket fall.
 
 
Annars då? Jo, det är Januari. Det kan vara årets värsta månad som är följt av Februari. Om det inte vore för att mina föräldrar är född just dom månaderna skulle jag nästan önska att man kunde hoppa över dom. Det börjar kännas gruvsamt med skolstart, fattigmansmånad och fortfarande är det alldeles för mörkt. För varje dag som går är jag glad att vi är några minuter närmare ljuset. Längtan efter vår är större än någonisn förut. Eller känns det alltid så den här tiden på året? Det gör det säkert även om man varje gång tycker att det nog är större och värre än vad man mindes det som. Ungefär som man blir lika lycklig och förbryllad över när ljuset kommit tillbaka och värmen som kommer. Känns lika stort och fantastiskt varje år. År efter år.
 
Nu väntar en liten skrutt på mig som kom på att jag faktiskt hade sagt vi skulle ha SPA idag. Så det är väl bara lämna datorn, rota fram ansiktsmasker och fotkrämer och sätta igång. Det kan bli lite härligt som avslut på den här dagen.
Jennie

Fint rum!

Svar: Tack så mycket!
Eleni Apostolakis

Mimmi

Fina mjuka färger i Mayas rum. Hoppas nu att hon snart får sin lilla rumskamrat också.

Svar: Tack! Ja, nu längtar hon!
Eleni Apostolakis