MIN FÖRSTA VECKA

Första semesterveckan sa swich! Började med helt magiskt varma och härliga dagar. Vi har ätit pizza på stranden en fin och varm sommarkväll, badat i både sjö och pool, ja faktiskt till och med jag. Njutit av det härliga vädret och varit ute så mycket vi bara kunnat. Jag och barnen åkte även ut och sov i mina föräldrars hus en natt medan dom är i utlandet. Sen sa det PANG och Hanna fick feber och blev sjuk. Ett par dagar senare var det Mayas tur. Och här är vi nu i sjukstugan. Maya är inne på dag tre med feber och halsont. Som pricken över i så har dom båda en hemsk hosta och sömn har det inte blivit mycket av den senaste veckan. Men sånt är väl livet. Nu hoppas vi det snart ska vända och att vi vuxna klarar oss. På lördag fyller Patrik år så då vill vi vara pigga och krya.
 
 
Känner mig väldigt instängd och en aning kvävd första sommaren i vår nya lägenhet. Jag visste det skulle komma förr eller senare. Kanske inte minst pga "balkong-situationen". Mitt tålamod är totalt slut nu efter över 3 månaders väntan. Tyvärr ser det ut att kunna bli framskjutet slutdatumet också. Men det finns ingenting vi kan göra åt den saken. Tar några djupa andetag, öppnar köksfönstret på vid gavel och hänger med huvudet utanför för att andas luft och känna solen i ansiktet.
 
Tur vi har min syster och familj ett stenkast bort och förra helgen träffades vi ute i en park i närheten för att grilla tillsammans. En riktigt mysig kväll. Och det är väl såna saker man får göra för att komma ut lite.
 
Har även hängt hos mamma och pappa lite för att kunna strosa utomhus. Vattnat deras blommor, suttit i växthuset och läst bok och blundat med näsan mot solen lutad mot husväggen. Och så tar jag de tillfällen jag kan att smita ut på en promenad i skogen mellan stunderna att ta hand om mina sjuklingar.
 
 
I söndags passade jag och Patrik på att åka till soptippen för att slänga allt skräp som jag fyllt eftersom i min bil. Vi hamnade även på Erikshjälpen för en titt som ligger på samma ställe. Jag fyndade några nya köksstolar, då planen att dom "gamla" ska få flytta ut på balkongen så fort det blir klart. När vi kom hem så bakade jag munkar för första gången. Har tänkt i evigheter att jag måste testa men det här med att fritera gör att jag gärna dragit mig för det. Men nu bara gjorde jag det. Inte alls så komplicerat eller avancerat som jag tänkt mig, egentligen. Även om hela familjen blev engagerade i det. En tog tid, den andra friterade och den tredje fångade upp varje munk och doppade i socker. Om det blev gott? MUMS! Passade även på att frysa in ett helt gäng som man kan ta fram och tina och dekorera sedan. Perfekt till sommarpicknickarna. Nu längtar jag lite extra efter det.
 
 
När jag är första husvakt och blomvattnare har jag ju även turen att fånga upp det blommande pionerna och smultronschersminen. Underbart! Något att njuta av här hemma när dagarna inte är jätteroliga såhär på semestern just nu. Men så fort det vänder så kan det bara bli bättre sedan. Visst? Om ett par veckor så åker jag och Patrik till fjällen för att fjällvandra. Det är en sådan sak jag längtar lite extra mycket efter nu.
 
Eller har jag nämnt många saker jag längtar lite extra efter nu kanske?
1
Mimmi

Så länge man har drömmar och längtan finns det hopp Eleni. Fortsätt med det, en del går i uppfyllelse annat skjuts fram lite hela tiden eller helt enkelt bleknar.
Munkar påminner mig om vår Tant Anny, hon är nog den enda privatperson jag vet gjort munkar före er, mums!
Fortsätt att njuta av jobblediga dagar, vare sig det är solsken eller regn....Kram