OTUREN FORTSÄTTER

Under bara ljuvliga Maj. En årets bästa månader tycker jag. Men än så länge har den inte gett oss några solskenshistorier och lätta lyckliga dagar. Som ni vet redan gick Mayas knäskål ur led och visst går det åt rätt håll och kryckorna behövs knappt längre men det är fortfarande inte över på några veckor till åtminstone. Vi inledde helgen med en unge på kryckor och en unge som äter antibiotika. På fredag när jag åker till jobbet ser jag även att det är något som läkt under bilen. Det visar sig vara Diesel. Bilen har även varit trögstartat ett par dagar och det enda jag tänker på är att den ska hålla ihop tills idag, tisdag, då jag bokat tid för besiktning. På lördag morgon ska Patrik åka iväg och fixa det som läker men... då är bilen tvärdöd. Så den gick igång med startkablar och det blev även ett batteribyte då på lördagen. På söndagen ska vi åka till mina föräldrar, jag tänkte ta med köksbordet och slipa det och vi tänkte fika lite och sådär. Men Patrik känner sig plötsligt väldigt hängig och dålig. Så det blev inget av. Eller jo, jag och barnen åkte en sväng för att fika. Men mina planer blev inte som tänkt. Jaja, inte helt världen. Sånt som händer. Sen har veckan fortsatt med ont i benet och ont i magen om vartannat hos de två yngre här hemma... fram och tillbaka till skolan. Idag kommer Patrik hem från jobbet och ser knappt. Ögat är så rött och svullet efter att ha fått gipsdamm i ögat när han tog av sig arbetskläderna. Så han har legat i soffan i flera timmar och blundat nu. Jag har agerat "sjuksköterska" och spolat, spolat och lagt mjukgörande salva. Antagligen är det skavsår på ögat som gör att han inte kan titta nu men blir det inte bättre till imorgon så ska han till vårdcentralen. När ska det vända kan man ju undra?
 
 
Men en bra sak har ju hänt i Maj iaf. Bilen gick igenom besiktning imorse. Jag och alla gubbar +65 hängde på bilbesiktningen tidigt en morgon i Maj. Han som besiktade bilen höll på och kolla ovanligt länge... i min tid räknad. Och efter alla svängar som varit med den senaste veckorna och hur mycket vi fått fixa och byta på den så var väl oron något större den här gången. Men så kom han och gav mig bilnyckeln och jag kände hur jag suckade lite med ett "ska jag få domen nu". Tack och lov såg allting bra ut! Ett litet fix som måste åtgärdas men som inte kräver ombesiktning och Halleluja för det!
 
 
Samtidigt som allt det inte så roliga sakerna har avlöst varandra så har jag ändå börjat hitta tillbaka till den kreativa ådran. Stundvis så har jag så många idéer så jag skulle behöva skriva ner allt för att inte glömma bort. Något som jag tog tag i ihelgen var att riva vår gamla sänggavel som hade gjort sitt. Det var inte meningen den skulle komma upp här när vi flyttade in, men den hamnade där iaf i brist på plats. Så i söndags rev jag den men passade på att återanvända bambubågarna och pusslade, klippte och knöt så det gjorde ont i händerna. Och tadaa... en ny sänggavel blev gjord in till Hannas rum istället. Tycker det blev rätt så bra faktiskt. Och inte kostade den mig en krona heller. Det var väl bra?
 
 
Under lördagen, en stund då alla var pigga och glada, upptagna med sitt. Då passade jag och Patrik på att gå en promenad i skogen. Det var så skönt och jag älskar att gå i skogen och lyssna på fåglar som kvittrar. Jag passade på att plocka in de första vitsipporna jag hittade. Dom hamnade i en liten minivas och våren känns verkligen som den är här på riktigt! Underbart!
 
 
Jag passade också på att klä om kökssoffan den dagen. Hittade relativt billigt linnetyg på IKEA för ett par veckor sedan. Och ihelgen tog jag äntligen tag i att klä om sitsen. Vilken skillnad det blev. Och så slipper vi den stora dynan jag hade lagt uppe på tidigare som bara gled ner hela tiden. Köket kändes plötsligt större konstigt nog.
 
Nej, det var en liten uppdatering från mig. Jag har jordens skönaste vecka framför mig med jobb endast måndag och torsdag. Vi har bytt lite pass så jag kommer att få jobba in det här sedan, med råge och lite till. Men just den här veckan ska jag verkligen försöka njuta av att vara ledig. Värmen har kommit och det var ljuvligt att ta en promenad i +17 grader idag. Även om det blåste så blåste det liksom varmt. Så skönt. Nu håller vi tummarna att värmen håller i sig, att solen vill visa sig och att livet ska flyta lite bättre en stund. 
Mamma

Ja ni har haft mycket otur den här månaden hittills, men nu ska det vända hoppas jag 😍❤️! Blev en helt annan soffa med linnetyget 👍!

Svar: Ja, det blev verkligen skillnad :)
Eleni Apostolakis

Mimmi

Det som kännetecknar maj månad är väl alla förväntningar, planer och bakslag heeeela tiden. Plötsligt har den gått och man hann inte med i år heller!! Kram på er

Svar: Nej så är det verkligen! Kram
Eleni Apostolakis