BLÅBÄRSSKOGEN

Igår åkte jag och mamma för att hälsa på min mormor och morfar. Har inte träffat dom sedan midsommarafton så det var fint att ses igen. Alltid en speciell känsla att komma dit. En plats som alltid är sig lik och där lugnet alltid infinner sig. Vi tog en tur till blåbärsskogen och plockade alldeles för mycket blåbär. Inte minst kändes det som det efter timmar av rensning igår kväll. Det tog aldrig slut någon gång. Men nu har vi åtminstone en hel del i frysen. Till barnens stora förtjusning som gärna äter frysta blåbärs om godis. Även en favorit att ha i yoghurten eller att göra smoothies på. Själv planerar jag att kanske baka en blåbärskaka eller varför inte en blåbärspaj till fredagsfikat.
 
Imorgon börjar jag jobba igen men på fredag är jag faktiskt ledig. Även om jag kommer behöva komma upp i tid och åka iväg med Maya till första matchen på fotbollscupen som är ihelgen. Men en kaka ska jag nog också hinna slänga ihop.
 
 
Idag har jag, Hanna och mamma varit på veckans mathandling. Tar också sina timmar. Jag blir nästan helt slut av våra storhandlingar men det är det helt klart värt. Och skönt att inte behöva tänka på det resten av veckan när man har alla middagar planerad. Efter att ha rensat ur kyl och fått in alla matvaror på plats så satte jag igång och storstädade. Ja, det var nog den största storstädningen som gjorts den här sommaren. Som att städa ut hela semesterns lata dagar. Det känns otroligt skönt att ha de gjort innan mina långa jobbdagar börjar. Även om det sällan håller mer än några minuter. Men förhoppningsvis så underlättare det att hålla efter i några dagar iaf.
Mimmi

Lika avkopplande som det är att plocka bären i skogen, lika tålamodskrävande är rensningen sedan mot slutet, det borde vara kontemplativt men man blir rastlös. Ännu värre blir det när man inte plockat det själv tycker hon som mötts av hink eller kasse med lingon och trattkantareller efter jobbet på lördagseftermiddagen...öööhhhh....

Svar: Himla snällt och härligt att få, men inte så kul att sätta sig med rensning efter jobbet. Fy sjutton! Haha.
Eleni Apostolakis

Ellen

Wow! Så mycket blåbär ja, tur att det är så gott

Ellen

Wow! Så mycket blåbär ja, tur att det är så gott

Svar: Verkar vara ett riktigt bär år i år!
Eleni Apostolakis