I BLÅBÄRSSKOGEN

Det här kan ha varit den mest mysiga och härliga dagen på väldigt länge. Redan vid klockan nio imorse kom min mamma och hämtade mig och så begav vi oss iväg mot hälsingland. Vi stannade och handlade åt min mormor och morfar innan vi åkte ner till dom för en fika ute i solen. Det gjorde oss mer än redo att traska iväg in i skogen till vårt bästa blåbärsställe. Wow, så mycket blåbär det finns. Vi kunde nästan inte sluta plocka. Men när våra lådor och hinkar var överfyllda packade vi ihop ryggsäckarna och gick tillbaka. Det är så himla härligt och fridfullt i skogen. Och det var så mysigt att få vara hos min mormor och morfar när gångerna blivit ofrivilligt alldeles för få i år. Så glad för den här dagen. Med mängder av blåbär och ett gäng myggbett har jag suttit hela kvällen och rensat, rensat och rensat. På slutet fick jag hjälp av mina tjejer, även om lika många blåbär slank in i munnen som i våra lådor. Ungefär. Så nu är frysen välfylld och jag känner mig så nöjd över dagen.
 
 
Blåbär är väl ändå bland det bästa. Något som går åt massor hos oss året runt. Tänk att man bara kan gå ut i skogen och plocka med sig de allra bästa bären hem.
Mimmi

Tänker på när vi var barn och mamma med hjälp av "Tant Anny" lastade cyklarna med ungar, hinkar och matsäck för att hämta hem skogens "guld", inte bara till husbehovet utan också för att dryga ut hushållskassan. I den efterlängtade pausen avnjöts varm choklad och Götes limpa med falukorv på en solvarm sten.

Svar: Åh, så mysiga minnen! <3
Eleni Apostolakis

Linnéa

Jag va också där, i blåbärs skogen hihi ;)

Svar: Kul. Hoppas du fick ihop ett gäng blåbär :)
Eleni Apostolakis