Nedräkning påbörjad

Ingen har nog missat att det var första advent igår. Medan Maya och P var på dansskolan passade jag på att springa några snabba varv på stan och hann därmed se skymten av julskyltningen i regnrusket. Efter det spelades det julmusik medan vi rev i våra få kartonger med julpynt och både stjärnor och adventsljusstakar åkte upp i fönstrena. Kom på hur dålig jag faktiskt är på att julpynta och hur lite vi har. Får inte in något rött i hemmet, för jag kan helt enkelt inte få till det så det känns bra och tomtarna får ligga kvar i lådorna. Tycker det kan vara så mysigt och fint hos andra men inte riktigt hos oss. Kanske om jag hittar "mängder" med nya fina julsaker så man kan ösa på med något i sin egen stil så går det att få till. Önskar det men att köpa mängder känns inte så aktuellt. Nu har vi har börjat spara och samla. Vi kör istället extra på små granar, granris och kottar med mysig belysning av ljusslingor och ljuslyktor för att få till någon form av julkänsla. Och när julgranen väl är på plats så gör ju det det mesta.
 
Har ni börjat pynta? Går ni all in med tomtar, porslinsfigurer och rött?
 
 
Två år i rad har jag lagt ner massor med tid på paketkalender men i år gjorde jag det enkelt för mig med den fina Pixi adventskalendern för att slippa göra två stycken. Hanna ändå är för liten för att riktigt förstå men tillräckligt gammal för att se att någon annan får men inte hon själv. Därför får dom den här med fina små böcker så vi tillsammans kan läsa sedan. Är det bara jag som längtar till att stiga upp imorgon bitti för att se första avsnittet av årets julkalender?
 
Förra årets paketkalender som jag gjorde såg ut så här.

Födelsedagskalas

Prinsessor och regnbågar var drömkalaset den här gången. Färgglada ballonger, muggar och tallrikar i olika färger och med djur på och en godistårta tillsammans med bullar och kakor. Det tillsammans med släkt och vänner gjorde det till "det bästa kalaset i hela världen", som hon så fint sa, vår blivande femåring.
 
Än är det någon vecka kvar till den egentliga femårsdagen men nu är det stora kalaset överstökat. Glädjen och lyckan hon beskrev både före och efter är oslagbar. Och ni ser ju själva på bilden nedan vilka gäldjehopp det blev när hon får se vad som gömde sig i det allra största paketet, haha. Tusen tack till alla som kom för att fira vår Maya!
 
 

Butiksinvigning & pysselkväll

Åh, en så mysig kväll vi fick igår. Vår granne och vän Ullis tog med mig på butiksinvigningen av Fröken Fräken som öppnat alldeles i närheten av där vi bor. Supermysig butik med allt möjligt fint till hemmet. Lokalen hade dom gjort jättefin, det var mycket folk och det bjöds på bubbel och tilltugg. Lite smått och gott fick följa med hem plus en goodiebag på vägen ut.
 
Sedan blev en relativt sen kväll mitt i veckan med pyssel och prat på våningen under. Kände hur mycket jag behövde det här. Komma ut och träffa folk, göra något annat än sitta fast vid datorskärmen en kväll.
 
 
Min första och kanske enda julblomma fick följa med hem i fin pappersppåse, burkar med sugrör som dessutom är i plast så det gör inget om små händer råkar tappa dessa, ett salt med parmesan och basilika och den vita påsen är alltså goodiebagen vi fick med ljuslykta och lite annat.
 
Nu rullar tvättmaskinerna, kakor är tagna ur ugnen och jag ska sätta fart med lite städning innan den minsta vaknar. Sedan beger vi oss iväg för att köpa några sista saker inför helgen. Jisses, har så mycket att göra egentligen och skolan känns alldeles för komplicerad för att hinna med just nu. Men... det är bara att ösa på.