ÅRSRESUME 2016

Ett år går väldigt fort men på samma gång hinner overkligt mycket hända. Vissa händelser känns oändligt långt borta på samma gång som man tänker, är det redan dags för ett nytt år? Början av året fick inte den bästa starten då jag låg med en nyopererad fot och gipsat ben i högläge efter "knivolyckan" mitt i julbaket. Just då studerade jag också heltid inom webbutveckling och hade båda barnen hemma med mig om dagarna. Det var tuffa månader som jag knappt visste hur jag skulle ta mig igenom. I Februari fick jag äntligen ta bort gipset och börja träna min fot. Sakta men säkert började dagarna flyta på bättre igen. Vi kunde inte direkt nyttja vintern på bästa sätt eftersom jag var rätt så handikappad under de månader vi hade snö men Maya åkte mycket skidor med hennes pappa och åkte dessutom hennes första "tävling" i barnens vasalopp.
 
Våren kom och jisses så många semlor jag verkar ätit, haha. I April gick jag tillbaka till jobbet efter att ha varit hemma i två år. Först som föräldrarledig och för att ha kunna ha barnen hemma med mig ytterligare nästan ett år valde jag bland annat att studera på distans. Studierna fortsatte och samtidigt jobbade jag... och barnen var fortsatt hemma. Ibland undrar jag hur tusan vi fick ihop det och att jag klarade mig igenom allt så pass bra. Men det gick! Och tack vare barnens mormor så fick Maya och Hanna vara hemma heltid hela vägen fram till hösten. Under våren fick jag dessutom mina först fotojobb. Något som fått upp dörrarna till helt nya erfarenheter och drömmar.
 
Så kom den efterlängtade och härliga sommaren! I överlag var det nog en ganska solig sommar men det var lite sisådär med värmen. Eftersom P bytte jobb under vintern och jag kom tillbaka efter en lång lång ledighet så jobbade vi mest hela sommaren. Försökte ändå ta tillvara på det fina vädret och våra lediga dagar. Tyvärr vart det inte mycket strandhäng för vår del, kanske det minsta någonsin. Men vi hade ändå picknickar, jag och Maya fick ett par timmar själva med en mysiga brygglunch på årets varmaste dag, härliga promenader, vi firade vår lilla tvååring och hade det mysigaste midsommarfirandet först i Galtström och sedan hos min älskade mormor och morfar. En av de dagar som jag kommer minnas som mest av den här sommaren. Jag fick även besök av Sundsvalls tidning för ett Hemma hos reportage. Riktigt roligt att få ett sådant erbjudande även om jag kände mig en aning ovan att stå framför kameran istället för bakom men det blev en kul grej att ha gjort.
 
Vi fick dessutom 16 härliga dagar på Kreta den här sommaren. Platsen där jag mår som allra bäst. Sol, bad, god mat, en massa tid med familjen och nära och kära. En resa som jag önskar hade varit lite längre. Men det tar vi 2017 då vi redan bokat en tre veckors lång semester dit. Något som jag ser så mycket fram emot.
 
Och så kom hösten. Kan ha varit den finaste hösten jag kan minnas. Värmen och solen visade sig från den allra bästa sidan. Hanna skolades in på förskola och Maya blev en riktig stortjej och började förskoleklass på skolan i närheten. En stor omställning för oss alla men som på samma gång gått över förväntan bra. Mot hösten brukar även kreativiteten komma över mig och idéerna flöda. Vi har stuvat om i alla rum både en och två gångar och flyttat möblerna runt runt. Om man tittar på Hemma hos reportaget som ST gjorde så ser man verkligen vilken förvandlig som skett sedan på bara några månader - Så typiskt mig. En annan sak som inte får glömmas bort är att jag startade mitt Hobbyföretag som fotograf. Så en del fotograferingar och redigering har jag också ägnat tid åt.
 
Nu befinner vi oss mitt i vintern. En vinter med mest en massa regn och blåst. 1 November kom det massor med snö. Så mycket snö så man trodde att det skulle bli den längsta vintern någonsin. Det försvann visst allt för fort och sedan dess har vi inte fått något mer. Vi hann åtminstone med en ett par dagar med pulkaåkning och barnen fick göra premiär på skidorna. Alltid något. Vår stora tjej fyllde 6 år och vi har firat i flera omgångar. Luciafirande på förskolan och adventsfika med luciauppträdande för släkten är också fina minnen. Jag har haft äran att vara med som Veckans blogg på blogg.se och även fått göra sällskap med ett härligt blogg-gäng som Bloggbooster inom DIY/Familjeliv. Något som kommer att jobbas med ännu mera under nästa år. Så tacksam över allt jag fått vara med om under året, alla människor som jag haft runt omkring mig och framförallt att vi fått vara tillsammans!
 
Nu välkomnar vi snart 2017 och min magkänsla säger att det kommer att bli ett bra år. Vi fortsätter att drömma om att hitta det där huset, om nya möjligheter och överraskningar, att vi får fortsätta en fantastisk resa tillsammans och önskar alla i vår närhet allt det bästa! Gott nytt år!

SOM EN SOL I MÖRKRET

Mitt mål för dagen var att inte hoppa ur pyjamasen och precis så har det varit. Men jag har inte bara legat på latsidan för det utan en storstädning kunde jag så klart inte låta bli när jag ändå bara är hemma. Har städat bort det mesta utav julen också, men julgranen och adventsljusstakar och stjärnor får stanna till efter helgen. Brukar annars vara väldigt snabb med att ta bort allt men den här gången känns det helt okej att ha det kvar. Har även legat på soffan, planerat nyårsmiddagen och pussat en massa på våra små. Tacksamhet.
 
Igår efter jobbet fick jag en stund tillsammans med P för att leta oss fram bland rean. Barnen var med mormor och vi fick ett par timmar till att strosa omkring. Hittade inte märkvärdigt mycket direkt men ett par jeans, en tröja och ljusstaken ovan följde med hem. Är den inte läcker? Föll för den direkt - ser ut som en sol i mörkret. Fyndet hittar ni hos Indiska. Är nästan sugen på att köpa fler.
 
Innan jag slutar vill jag bara tipsa om en tjej som har den mysigaste bloggen. Bloggare fortsätter att inspirera mig och här har vi en tjej som gör precis det - Madelene Engh. Hennes foton är fantastiska och är det något som gör att det lockar mig tillbaka så är det just det. Så otroligt fin blogg! In och besök.

ATT LEVA MED SIG SJÄLV

Fortsätter att känna mig så där overkligt trött och hängig. Huvudet väger 200 kg, ryggen värker, näsan är täppt och halsen gör ont. Känner mig febrig trots att jag (tror jag) egentigen inte är det. En semester hade inte vart fel men det är samtidigt inte en möjlighet. Istället försöker jag hinna mysa med barnen och leka med alla nya julklappar den tid jag inte är på jobbet. Saknar mina små mest hela tiden. Tänker tillbaka på det här året och inser hur otroligt mycket som hänt och framförallt förändrats i vardagen. En vardag kan vara på så många olika sätt men en sak har de gemensamt under årets månader och det är hur mycket stress vi ständigt lever med. Har lust att bara trycka på pause, koppla bort och hinna reflektera över dagarna. Men det går visst inte heller, så istället tar jag mig en kopp varmchoklad, lägger mig i soffan och sover säkert om en stund. Nedräkning till ledig dag med familjen.
 
Hanna visar så stolt upp sina julklappar och på torsdag då ska det lekas mer med dom.