PEPP TILL MIG SJÄLV

 
Kan inte förstå att vi snart är inne i Juli och om bara en dag går jag på den efterlängtade och väldigt långa ledigheten. Eller åtminstone så borde den vara efterlängtad men jag har aldrig känt mig så opeppad på att vara ledig 6 veckor någonsin. Mycket kan så klart bero både på att Patrik inte kommer att vara ledig med oss någonting alls i sommar och så har vi heller inte den där fantastiska Kreta resan som man gått och väntat på att se fram emot som alla andra år. Att jag dessutom inleder min semester med 15 grader, blåst och regn var och varannan dag känns heller inte särskilt överväldigande. Och så satte sig mamma och pappa på flyget och har landat på Kreta för ungefär en timme sedan så jag har inte dom att hänga hos heller. Som pricken över i så åker Patrik bort på torsdag efter jobbet och kommer inte hem igen förrän på söndagen. Men det ska nog bli bra ändå. Försöker tänka positivt och peppa mig själv lite med att planera lite olika projekt här hemma att pyssla med. Det är aldrig fel att få vara ledig, vila upp sig och ta dagen lite som den kommer. Bara vädret vill vända och bli bättre så finns det ändå flera alternativ till att göra mysiga och roliga saker med mina tjejer. Så det håller vi tummarna för nu!
 
Det har bara varit några tunga dagar med flera tråkiga saker som händer runtomkring. Men nu ska jag lägga mig på soffan, plocka fram godisskålen och peppa för min sista jobbsöndag på länge länge!

JORDGUBBAR & FEMÅRSKONTROLL

Jorgubbar. Finns det något godare så här års? Ja, egentligen finns det hur mycket gott som helst. Alla frukter och grönsaker frossar vi mer än gärna i. Så nu ska vi mysa ner oss i soffan med jordgubbar och mjölk till kvällsfika. Maya sover över hos kompisar igen och det väntas pyjamasparty. Det är så mycket nu varje dag, blir alldeles trött, haha. Känner att vi måste lugna ner lite på tempot snart. Jag och Hanna har haft riktigt mysiga dagar med häng på Norra Berget, lunch och fika, birsta för lite shopping, pysslat, läst böcker och tittat på sommarfilm. Min lilla lilla älskling. Vad skulle jag göra om dagarna om jag inte hade dig? Njuter massor av den här tiden nu, för snart har man väl två unga som flänger omkring mest hela dagarna och det är bara kompisar som gäller.
 
 
På tal om den lilla älskligen så har vi idag vart till BVC för sista gången. Nästa gång går hon i skolan. Känns så galet även om det är ett helt år till dess. Femårskontrollen är nu gjord och hon visade duktigt upp allt hon kunde. När sköterskan bad Hanna räkna på henne fingrar svarar hon, "Ska jag räkna på svenska eller engelska?", som om det vore den mest naturliga frågan att ställa, haha. Hon fick räkna på båda språken och det klarade hon med bravur. Hon förklarade att hennes morfar kommer från Grekland och pratar Engelska, det är därför hon var så duktig på det. Tills vi kom fram till att morfar pratar Grekiska och inte Engelska så ofta. Så visst har jag börjat öva även grekiska siffrorna med henne. Duktiga lilla du! ♥
 
Så tog vi också till sist den där sprutan. Den var inte poppis och väldigt svårtflötat att få henne att sitta still. Men nu är det gjort och det gick ju ändå bra det också.

MIDSOMMARAFTON

En magisk fin midsommarafton har vi nu att stoppa långt in i hjärtat. En så otroligt varm, fin och härlig dag på alla sätt och vis. Startade dagen med att binda kransar åt mig och flickorna följt av god mat och fika i mängder, härligt sällskap, goda skratt som förlänger livet, dans kring midsommarstången men först tillverkning av midsommarstången tillsammans i tre generationer. Då var inte den yngsta generationen medräknad för dom hade fullt upp med att spela fotboll i bara trosor medan vi andra slet med kvistar och blommor i hettan. Det blev en lång härlig dag på landet hos min mormor och morfar. Kunde inte önskat mig någonting annat. Tacksamhet och kärlek! Ta vara på tiden och de fina stunderna när de finns där alldeles framför en.
 
 
All kärlek till er ♥