FREDAG, RESULTAT & MINI-INTERVJU

Godmorgon fredag!
 
Har vaknat med värk i nästan hela kroppen efter gårdagens otroligt tunga snöskottning. Regn, plusgrader och mängder av snö samtidigt är inte min favoritkombination. Idag är jag och den lilla hostiga hemma. Planerar att kanske baka lite. Ska vi kanske göra årets första semlor? Vi får väl se. Gott vore det åtminstone och det är ju ändå fredag. Har så mycket jag skulle vilja göra så jag önskar jag hade ett extra rum med en massa härliga prylar till att ändra om, måla och fixa. Kanske någon gång i framtiden. Man vet aldrig.
 
Glömde tidigare i veckan att tala om att jag är med i en mini-intervju hos Eldstickan. Så himla roligt. Älskar verkligen Eldstickan. Är ni nyfiken och läsa så kan ni göra det här.
 
 
Hannas mysiga krypin. Skulle vilja göra en liten uppdatering där. Kanske ny tapet och nytt tyg att hänga upp. Sedan är hon bara såå avis på våra sängkläder i linne. Så drömmen vore väl att även få ett nytt bäddset. Jag förstår henne och varför hon föredrar våra täcken, haha.
 
 
Här ser ni också resultatet av min blomgirlang. Hade jag haft tålamod skulle den blivit längre. Men det bästa är att jag bara kan fortsätta på den en annan dag om jag får lust.
 
Nu ska det fotas, redigeras, jobbas, bokas utvecklingssamtal, städas och så vidare. Det finns alltid något att göra om man så vill.

DIY: BLOMGIRLANG

Jag har aldrig varit särskilt bra på att sy. Faktiskt riktigt värdelös. Även om jag haft stunder i mitt liv då jag trott att jag ska kunna bli mode designer och har satt igång med mina både stora och små projekt. Men varje gång jag suttit vid den där symaskinen, tråden går av, eller så har jag satt den fel och tyget fastnar ihop på fel ställen och... ja, då har jag gett upp. Lika irriterad och frustrerad varje gång eftersom i mitt huvud skulle det bli stordåd. Redan som väldigt ung insåg jag nog mina begränsningar med nål och tråd så inte helt otippat valde jag att ha endast träslöjd hela högstadiet. Vem vill liksom hålla på med något man är totalt talanglös på? Ändå är det något som jag verkligen hade önskat att jag kunnat lära mig. Att vara en människa med en kreativ själ där att skapa har så stor betydelse. Att förändra, göra om och skapa eget är så fantastiskt kul. Något jag hoppas att jag aldrig kommer att tappa lusten för. Så om jag nu kunde göra alla mina idéer utan klumpiga fingrar så skulle symaskinen antagligen vara min bästa vän. Ibland slår tanken mig att jag banne mig ska lära mig nu! Och kanske har jag med åren fått bättre tålamod till att försöka igen. Jag vet ju egentligen hur jag ska göra det, men ändå blir det aldrig som jag tänkt mig. Jag skruvar, borrar, sågar och målar hellre alla dagar i veckan. Men ändå.
 
 
Egentligen kanske det är symaskinen och jag som inte går ihop. Får jag hålla nålen i handen så känner jag kontrollen bättre. Och att gå och titta på fina tyger i tygaffären är ju bara så fantastiskt roligt. Tänk hur mycket fint man skulle kunna skapa. Efter att ha fått min otroligt vackra och inspirerande bok i julklapp, "Hidden places", vill jag bara sätta igång med olika pyssel och fix i hemmet. Så jag bestämde mig för att testa att göra en blomgirlang. Var och köpte små tygbitar i fina mönster och har nu handsytt små blommor av det. Fäste det på ett snöre och hängde upp i Hannas rum. För visst känns det fortfarande som stora tomma hål på vissa ställen sedan julen flyttade ut. Det blev absolut inga snygga varianter av blomster men idag kan jag acceptera känslan av att det är hemmagjort. Se charmen i det där de hänger i olika storlekar, lite ojämna och någon lite tråd som sticker fram. Och så fick vi en väldigt mysig stund jag och Hanna, rättare sagt flera timmar vid köksbordet, till att bara sitta och pilla på med våra tygbitar. Dessvärre hann det bli mörkt innan den var färdig så det helt färdiga resultatet kommer ni kanske få se någon annan dag.
 
Så för att avsluta det hela: Ge aldrig upp. Våga försöka igen! Det behöver inte bli perfekt det kan bli alldeles lagom bra ändå. Och det räcker mer än väl.
 
 
GÖR SÅ HÄR FÖR EN ENKEL VARIANT AV BLOMMA:
Klipp ut 3 cirklar i olika storlekar. Stick igenom nålen på mitten av cirklarna så de sitter ihop. Väckla upp dom i en blomform och fäst ihop dom. Tada.
 
Sen kan man alltid göra egna varianter eller följa mönster så klart.

EN GLAD ÖVERRASKNING

Mitt i en vardag som går både upp och ner så kommer dom där stunderna då man får skina lite extra. Idag såg jag plötsligt mig själv i reklam i mailkorgen. Där var jag utsedd som årets första "veckans blogg" hos blogg.se. Det var nog något år sedan sist så det var en väldigt glad överraskning. Man blir alltid glad och tacksam över att få feedback och av så otroligt fina ord om det man gör. Det blir jag alltid. Oavsett om det är här på bloggen eller på instagram. Alla ni som på olika sätt lämnar så fina och väldigt snälla avtryck lyfter mig verkligen. Det finns så mycket kärlek och godhet i människor på jorden. Det gör mig varm i själen ♥
 
Vill ni se veckans blogg så klicka här.
 
 
 
Här i sängen skulle jag kunnat stanna i några dagar. Eller till våren. Stundsvis känns det så iaf. Patrik har åkt iväg för jobb på annan ort, så jag och flickorna är ensamma till imorgon kväll. Samtidigt har jag åkt på en riktig "mans-förkylning". Mitt immunförsvar måste lämnat mig den här hösten och vintern. Kanske därför man längtar lite extra till våren och tycker det är otroligt skönt att få ligga i sängen när man inte är på toppen. Dock så finns inte direkt tiden till att göra det, men tanken är lockande. Igår var jag och Hanna iväg för att besikta bilen och det var stundernas lättnad när han kommer tillbaka med bilnyckeln, ler och säger "det gick fin fint det här. Vi ses nästa år". Nu är det bara resten av to-do-listan som ska checkas av. En sak i taget.
 
Nu tror jag att jag ska sätta mig och pyssla lite. Har faktiskt köpt hem lite grejor som jag inte påbörjat något med än. Ni ska få se när det är klart. Först har lovat att göra smoothieglassar sen stökar vi ner köket med tyger, tråd, lim och allt annat vi kan hitta i våra lådor här hemma.