Att hitta sig själv

Äntligen, äntligen är jag ägare av en marockanskskål. Tycker de är helt otroligt fina och skulle vilja samla på mig flera. Glas och porslin är sådant man inte kan få för mycket utav. Jag kan sällan hejda mig om jag kan hitta något fynd i butik eller allra helst på loppisar när det kommer till de materialen. Vill fylla hela mitt vitrinskåp med mängder av olika fina varianter. Det här med inredning eller allt i hemväg är något jag brinner så otroligt för. Jag kan känna total lycka av att hitta något nytt fint att ställa i någon hylla. Måste så klart ta en sak i taget men det gör ju det hela nästan ännu mer roligt än att man skulle byta ut allt man har på en och samma gång. Det har blivit så mycket jag och något jag verkligen gillar förutom fotografering så klart som jag önskar jag kunde hålla på med ännu lite mer.
 
En mysig och lugn dag är det hemma hos oss. Barnen är trötta efter att ha varit borta i helgen och det varit full fart. Hanna som varit den som inte kunnat sitta still har senaste veckorna blivit helt till sig i böcker. Vi kan läsa långa stunder, hon pekar och talar om vad allt är på bilderna. Hon har blivit helt otrolig på att prata och det är så himla mysigt att sitta med henne längre stunder där hon får berätta och visa vad hon ser. Jag njuter verkligen av den här tiden.

Magisk söndag

Vi åt en supergod middag på restaurang Dolcetto igår kväll. Verkligen ett jättemysigt ställe som vi inte tidigare besökt. En oxfilépasta med kantareller och tryffel, satt som en smäck. Efter en skön sovmorgon blev jag serverad frukost på sängen av P. Det händer inte varje dag så jag njöt lite extra och medan solen sken in genom fönstret. Det är så där magiskt härligt ute idag så vi har även hunnit med en promenad efter frukost. Skulle kunnat gå hur länge som helst om vi inte hade haft någon tid att passa. Hanna är i pulkabacken med sin farmor, farfar och yngsta kusin, Patrik har åkt och hämtat Maya för att ta henne till dansskolan och jag sitter här med öppna fönster. Njuter en stund för mig själv och är faktiskt lite sugen på att gå ut igen. Kanske tar med mig en stol och sätter mig på balkongen en stund tills Hanna kommer hem.

Nybakat bröd & lördagsplaner

Trots att jag vaknat upp med ett riktigt ont huvud/nacke idag igen så slängde jag ihop några frukostfrallor imorse. Så simpla men supergoda. Vi äter ofta nybakat på helgerna och nu har jag hittat ett recept som kan varvas med de klassiska sconesen. Går lika snabbt att göra. Barnen ska sova borta i natt och jag och P har bokat bord och ska iväg på en lördagsdejt. Som jag sett fram emot en kväll med min andra halva, så trist att jag känner mig så opigg just idag. Hoppas alvedon hjälper. Är faktiskt tröttsamt att alltid ha ont någonstans. Tror inte jag vaknat upp en morgon på flera år utan smärta någonstans i kroppen. Inte en dag. Men vissa dagar är lättare än andra. Man lär sig liksom leva med det, men visst är det påfrestande ibland. Vet inte vad jag har för fel.
 
Är ni sugen på att testa baka brödet kommer receptet här,
5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
2msk honung
2,5dl vatten
Solroskärnor i önskad mängd
 
Blanda torra ingredienserna först och blanda sedan i resten. Knåda ihop till en deg och gör ca.6st bollar. Toppa med solroskärnor. Jag hade även i lite i degen. In i ugnen på 200 grader i 10-15min.