GOTT NYTT ÅR

Ett år med avbokad resa till släkten på Kreta. Distans till nära och kära. Maya slutade lågstadiet med en skolavslutning vi inte fick närvara på. Samma för Hanna som gick sin sista dag på förskolan och ingen vanlig avslutning blev som de brukar ha. Lilla H fyllde 6 år på midsommarafton och Maya blev nyss 10 år, utan några stora kalas och firanden som vi annars brukar ha. Vi blev permitterade på jobbet i våras, men med en blomstrande handel för vår del så kunde det tack och lov hävas efter bara en månad.
 
Sommaren blev en ljuspunkt när blommorna blommade som mest, solen var som varmast, när vi spenderade dagarna på stränder eller på en brygga vid sjön, tiden när vi lättare kunde umgås utomhus med nära och kära.
 
Så kom en mörkare och svårare höst. Maya började i mellanstadiet och Hanna i förskoleklass. Utan att ha en aning om hur det ser ut inne i byggnaderna där barnen går. Framförallt där Hanna håller till. Vi har bara fått se några bilder inifrån. Men kommer inte närmare än att vi står utanför dörren och ringer på för att lämna och hämta våra barn. Jag blev stolt moster till jordens gulligaste Agnes men har inte kunnat vara henne nära så som jag önskat. Får se henne växa mest genom facetime, bilder och filmer vi får skickade på henne.
 
Julen blev extra allt och tidigare än någonsin. Mycket så klart pga det julreportage som fotograferades hemma hos oss. En av de roligare sakerna i år. Men också för att vi behövde det. Julafton firade vi större delen av dagen ensamma hemma vi fyra. Träffade svärisarna en kortis för att byta julklapparna och fram och tillbaks med mina föräldrar på kvällen för att göra likaså. Juldagen blev en riktigt härlig glädjens dag för att träffa min mormor, morfar och moster med en snabb utomhusfika och byte av julklappar. Något vi inte planerat för men som blev så himla bra. Julen var väldigt annorlunda som det mesta andra detta år. Och idag firar vi in det nya året med att vara hemma, vi fyra, med trerättersmiddag och bingolotto. Och så kom ju snön så vi har varit ute idag och åkt madrass, byggt snögubbe och haft snöbollskrig. Ganska skönt med det kravlösa ibland också. Att gå i underställ hela dagen känns ändå rätt så bra.
 
 
De sista julblommorna har snart gjort sitt. Jag har börjat plocka bort julen lite lite lite. Men imorgon tror jag mycket mer kommer att åka ut. Något vemodigt men ändå känner jag mig nöjd vid det här laget när julen redan bott hos oss i två månader ungefär.
 
 
Jag har nyårsdukat lite enkelt. Bara för att göra det ytterligare lite annorlunda köpte jag en bukett vita tulpaner. Något jag annars gör först i Januari. Men äsch, jag kunde inte motstå. Ser fram emot det ljusa, fräscha och att vi åter igen hamnar på rätt sida av året. När vi går mot ljusare tider, känslan av en nystart och med hoppet om att 2021 ska ge oss större frihet och mer tid med våra nära. Jag förstår att vi har en lång väg tillbaka men jag blir glad bara om vi får känslan av att det går åt rätt håll.
 
Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år. Och hoppas och ser fram emot bättre tider! ♥
2