35-ÅR IDAG

Tänk vad åren går fort när man har roligt. Och allt däremellan. Jag har trott i flera månader att jag redan var 35 så det blev ingen större skillnad. Inte för att det skulle blivit det ändå.
 
Patrik var och köpte nybaktbröd och bakelser tidigt imorse för att överraska mig med god frukost. Sen har vi hängt på stranden större delen av dagen. Det var lite kyligt ena stunden för att i nästa vara riktigt varmt. Vattnet däremot var så isande kallt. Trots att det var vid en sjö. Jag har i många år varit ganska bekväm av mig, kanske lite tråkig emellanåt. Men jag har bestämt mig för att tänka efter lite mindre och bara göra. Man har så mycket roligare då. Att våga. Så trots att jag låg och frös på stranden där en stund så bestämde jag mig ändå för att jag skulle springa rakt ut på bryggan och hoppa i tillsammans med barnen. Så det gjorde jag. Jag blev stel av skräck och att slänga mig i det iskalla vattnet. Jag har aldrig gillat att bada i sjöar och att inte se botten. Det mörka vattnet har gjort mig livrädd. Och bland det värsta jag vet är att frysa. Men oj så härligt det kändes att faktiskt bara kasta sig ut. Inte minst tyckte barnen det var väldigt roligt.
 
Nu på kvällen har jag och Patrik tagit en kvällspromenad i den ljumma luften. Njuter njuter njuter! Jag ska ge mig själv den bästa presenten och det är att tanka mig med energi, genom att våga mera, oroa mig mindre, njuta av stunden, fortsätta röra på mig och träna för då kommer allt det andra av sig självt mycket lättare och framförallt att ha kul!
 
 
I förrgår åkte hela familjen plus mamma till min mormor och morfar. Vi gick till skogen och plockade blåbär, tog en snabb tur ner till Sörfjärden i blåsten och åt middag hos min mormor och morfar. En jättemysig dag!
 
Igår tog jag en svettig långpromenad i uppförsbackar sen gick jag och Patrik till en park för att sola. Jag läste lite bok och vi spelade med strandrackertar. Tills bollen gick i två delar. Andra gången vi lyckas med det nu i sommar. På kvällen tog vi en snabb tur ut till IKEA för att kolla på några saker till balkongen. För vet ni. Igår eftermiddag knackade det på balkongdörren och jag KUNDE ÖPPNA. Där stod en man med en lapp i handen som talade om att balkongen nu är klar men att vi inte får använda den förrän kommun godkänt den. Imorse hade dom någon slags besiktning på den så nu går vi bara och väntar och väntar på den där lappen i brevlådan som talar om att vi får börja möblera. Det ska bli helt fantastiskt härligt! Just nu har vi både matbord, köksstolar och en hörnsoffa och soffbord ståendes överallt. Tillsammans med flera stora krukor. Allt som ska ut på balkongen. Tänk vad rymlig lägenheten kommer kännas när vi fått ut det på balkongen. Vi får nu åtmistone ha öppet och vädra och bara det gör att lägenheten känns större. För balkongdörren står konstant på vid gavel hos oss. Och bara det att få gå ut och titta. Äntligen äntligen äntligen!

FJÄLLVANDRING, HÖG PÅ LIVET & GODA SKRATT

Alltså wow vilken helg vi fick! Våra fötter gick några mil under två dagar, vi tog oss upp på toppen av Renfjället nästan 1000 meter över havet, vädret var helt otroligt magiskt med 22 grader och strålande sol och vi hade det bara så himla härligt och roligt tillsammans. Allt var total lycka! Att fjällvandra var så mycket bättre än vad jag kunnat drömma om även fast jag innan såg framför mig hur härligt det skulle bli. Första kvällen satte vi ute i den varma kvällssolen, grillade och njöt av den sköna tröttheten efter dagens vandring. Andra kvällen efter att ha tagit oss upp och ner för Renfjället så åkte vi in till Åre och checkade in oss på Holiday Club. Patrik hade överraskat med att boka en hotellnatt. Så kvällen spenderades inne på deras SPA och sen gick vi ut och åt middag.
 
Åh, det här var så mycket bättre och mer behövligt än vad jag kunnat ana innan. Första gången vi två hittar på något bara vi på över 3 år. Och jag har varit så fulltankad med energi och lycka efter det här. Hög på livet.
 
Tack för magiska dagar och Tack kroppen för att du orkade!
 
Nu planerar vi redan för nästa fjälltopp vi vill bestiga.
 
 
Här ser ni också några bilder från Ristafallet där vi stannade till på vägen upp till fjällen. Precis här spelades scener från Ronja Rövardotter in för nästan 40 år sedan. Och det var fint att få sträcka på benen till den här utsikten.
 
När vi kom hem igen så var jag ledig ett par dagar till och då passade vi på att hänga vid Poolen i närheten för sol och bad. Vi hälsade på hos Joanna, Anton och Agnes en sväng. Och så åkte vi äntligen till det efterlängtade Sommarfiket VirrigaBakverk som jag velat besökt i två år. Vi hade dock lite otur med vädret då vi precis hann sätta oss ner ute så började regnet vräka ner. Så det blev en väldigt snabb fika. Barnen drog på sig luvorna och höll för ansiktet medan regnet piskade mig rakt i huvudet och dränkte min kofta så föll jag ut i gapskratt och ropade "Åååh, vad mysigt vi har det. Det här är svensk sommar det". Patrik tyckte synd om mig som velat åka dit så länge och så fick vi kasta i oss fikat och dra till bilen när vi äntligen kom dit. Men jag kände mig bara full i skratt över hela situationen och tyckte ändå det var rätt så mysigt faktiskt.
 
 Nu har jag jobbat i tre dagar och imorgon är min sista dag innan en veckas ytterligare semester. Vädret ser ut att bli bra, jag hoppas på lite strandhäng, att plocka blåbär och så fyller jag visst år. Men det bästa utav allt är att hela familjen är lediga hela veckan och nu får vi revansch på då vi sist hade semester.