NYA PROJEKT

Vissa saker är jag visst expert på att skjuta fram medan andra bara händer utan någon vidare eftertanke. Har lovat Hanna att göra om sitt rum och tapeterna har legat här redo ett tag. Har påbörjat lite smått men det mesta har gått till att rensa bort sånt som hon inte vill ha kvar. Liten tjej blev plötsligt stor och ingenting får längre vara för barnsligt. Så klart lovar mamman att göra om för att hon ska få så som hon önskar (till viss del, haha) även om det känns lite sorgligt att den här tiden är över nu. Att vi inte längre har dom där små barnen och att få pyssla och fixa i barnrum är förbi. Innan jag lovade att göra om hennes rum så tänkte jag påbörja lilla toaletten. Vi har köpt saker även dit in som bara väntar på att få kommas på plats. Ja, faktiskt redan förra sommaren. Men det blir större projekt direkt när det är kakel och klinkers och kanske är det därför jag dragit mig. Och när vi ändå har dom rummen att sätta igång med så började jag lite impulsivt att dra igång ett annat projekt - vardagsrummet. Samtidigt som jag var på jakt på nytt köksbord och stolar. Det var avklarat rätt så fort när jag sprang på det "rätta" på loppis för ett par veckor sedan.
 
Nu har jag börjat sålt av möbler i vardagsrummet och det blev så luftigt och så mycket större. Idag har jag och Patrik varit på IKEA och strosat runt. Funderat och klurat. Nu kom även köket med i bilden plötsligt. Eller egentligen inte plötsligt, då vi har varit överens sedan vi flyttade hit att vi ska göra en "budget renovering". Den är också redan påbörjade, men inte avklarad. Vi vet ändå hur vi villl ha det och vi har en plan. Men... en sak i taget var det visst. På IKEA idag lyckades vi åtminstone fynda ett skåp på cirkulära butiken. Precis ett sådant skåp vi tänkt köpa... fast vi behöver tre stycken till. Men någonstans måste vi börja. Sen ska det byggas ihop, betsas och göras till en enda jättelång skänk i vardagsrummet efter ena väggen. Ska visa när vi fått till det ordentligt. 
 
 
Den här veckan har varit tung men den har också gett hopp. Vi har många saker på gång och på något sätt så känns det lite lättare i hjärtat när man hittar personer som lyssnar. Som ger hopp. Hopp om en ljusare framtid.
 
Jag vill hoppas och tro att det ska vända för oss snart. På flera plan. Att saker ska bli lite lättare och falla på plats. 
2