SNART ÄR VI DÄR

På lördag är det 1 April. Årets första riktigt vårmånad. Känner mig lite lyrisk av tanken. Det har varit så soliga och fina dagar nu men himla kallt också. Imorse när jag skulle följa Hanna till skolan visade termometern -15 grader. Brrr... kallar än vad vi hade i Februari tror jag. Men det finns hopp om att det snart vänder och varmare väder kommer. På ett sätt känns det som att den här vintern varit så otroligt lång. På samma gång känns det faktiskt inte så länge sedan det var sommar. Nu när vi ställt om till sommartid igen så märker man plötsligt sådan skillnad på ljuset. Inte bara att det fortfarande är ljust ute och klockan strax är 19.30. Nä, det är något med ljuset som förändras också. Äntligen! Ingen är gladare än jag att ljusa kvällar är tillbaka.
 
 
Jag har varit långledig, hela fem dagar, men började jobba igen idag. Under ledigheten har jag hunnit filmat och fotat endel jobb. Så ja, egentligen har jag väl inte varit helt ledig. Har varit hos mamma och pappa och gjort ett jobb och hade turen att få äta lite lunch med dom också. Jag och mamma har varit och veckohandlat i vanlig ordning. Det har städats och fixats och så har jag äntligen kommit iväg på morgonpromenader i kylan igen. Kommande dagar kommer mestadels att bestå av jobb. Är ledig först på tisdag igen. Men det ska nog bli bra. På lördag efter jobbet ska vi iväg och titta på Mayas första utomhusmatch i fotboll. Det blir till att klä på sig varmt. Ikväll är hon i slalombacken med kompis, jag har nyss klippt Patriks hår och nyduschad Hanna ligger bredvid mig i soffan och tittar på film. Så nu ska jag mysa ner mig bredvid henne. Är så trött idag så jag hoppas på en tidig kväll.

GLADA NYHETER

Är på god väg tillbaka med ny kraft och energi! Känner mig äntligen riktigt frisk efter en hejdundrande förkylning följt av kollaps. Ja, det verkar vara den "diagnos" jag fått. Proverna jag gjorde förra veckan såg bra ut och det känns jätteskönt! Väntar på samtal från läkaren den här veckan men tror inte vi kommer så mycket längre i det här om jag ska vara ärlig. Huvudsaken jag känner mig piggare och bättre så räcker det för mig långa vägar.
 
Förra veckan var det Hannas tur att få feber och bli dålig men även hon är tillbaka i skolan idag. Så nu hoppas jag verkligen mer än allt att vi får hålla oss friska framåt!!
 
I lördags kom min syster med familj och hälsade på. Inte helt utan att sättas i jobb då Patrik och Anton bytte ut vår toalettstol på lilla toaletten (den som blev krasch). Jippi! Då har vi två fungerande och hela toaletter igen. Skönt att ha det fixat också. Och så kom min nya kamera i torsdags. Så himla glad för den. Lite klurigt med ny teknik och jag har en del att lära men det ska nog bli ordning på det också när jag vant mig.
 
 
Jag har vårpiffat lite i köket med syrenkvistar från mamma och pappa. Hängde dit mina nya fina svalor och om inte allt för långt så kommer det hängas några pappersägg i där också. För nu går vi mot påsken med stormsteg. Så himla härligt! Älskar påsk. Kanske allra mest för att det är ett riktigt vårtecken tycker jag.
 
Igår var vi till mamma och pappa för att hälsa på. Och vet ni? Vi har bokat sommarens resa till Kreta! Kan knappt tro det är sant själv. Tänk att det redan gått fem år sedan vi åkte sist. Det kommer bli så himla härligt att åka hem till Rethymnon i två veckor ♥ När vi kommer hem därifrån så väntas jag bli moster för andra gången till en liten kille. Det ska bli så roligt och nu har vi massor av saker att se fram emot. Mot bättre tider och härligare tider!

MIN SISTA BILD

Hej på er!
 
Idag kom jag tillbaks till jobbet igen. Det blev ett kortare pass och det kändes ganska lagom. Den här veckan hade jag sedan innan fixat och trixat med för att kunna gå på möten, så jag jobbar faktiskt inte mer än två dagar på hela veckan. Sen ligger min 5 dagars ledighet på schemat. Skönt ändå. Imorgon ska jag på vårdcentralen igen för att göra något test på blodtrycket och ta fler blodprover. Jag känner mig lugn och tycker i ärlighetens namn att det ska bli rätt skönt att få komma dit igen. Går inte och oroar mig.
 
Nu tar jag en sak i taget. Vårdcentralen imorgon, samtidigt som jag ska sitta i ett möte, den är klurig dock och svårt att ta en sak i taget när det krockar kanske. Men det får bli vad det blir. På torsdag är det dags för ännu ett möte och förhoppningsvis kommer min nya kamera så jag kan hämta den efteråt. Längtar! För ja, jag inser att jag faktiskt inte kommer att kunna vara utan om jag ska fortsätta med det jag tycker om. Kameran lagade inte sig själv medan den stod på hyllan, utan är fortfarande lika trasig. Inte särskilt oväntat. Jag hade ju bara hoppats en gnutta någonstans att den bara skulle fungera helt plötsligt igen, men det gör den inte. Så nu har jag tagit min sista bild med min kära följeslagare sedan snart åtta år tillbaka och ser så mycket fram emot min nya. Ivrig med att sätta igång och fotografera igen. Saknar det efter mer än en veckas uppehåll. Det har inte hänt på många år.
 
 
Nu hoppas jag på fina dagar med solsken. Ska försöka ta mig ut på promenader, fortsätta vila och så börjar lusten efter loppis smyga sig på igen. En loppistur måste bara bli av snart. Jag ska fotografera och filma några samarbeten också.
 
Nu längtar jag efter våren och en härligare tid. Allt kommer bli bra.