PICKNICK PÅ EN BRYGGA

Det har blivit en tradition sedan Maya skulle börja i förskoleklass. När skolplikten plötsligt kom så utvecklades en ny tradition att veckan innan höstterminen startar så är det bryggpicknick för mig och tjejerna. Åren har gått och det har sett likadant ut sedan dess. Vad jag kan minnas åtminstone. Senaste två åren har dock Maya inte velat följa med. Hon är upptagen med så mycket annat nu. Men lagom till att sommaren har återvänt med sol och värmen så packade jag och Hanna väskan med fika för att åka till Sidsjön på jakten efter en brygga.
 
Det märks att det kommit otroligt mycket regn på senaste tiden och vattnet var så högt så vi fick vada ut till bryggan då den inte längre började på land utan snarare mitt ute i vattnet. Vi hade en jättemysig stund vi två. En av de mysigaste dagarna på hela sommarlovet tyckte Hanna. Det är fint att höra. Förhoppningsvis är det här något hon kommer se tillbaka på när hon blir större och minnas våra bryggpicknickar veckan innan skolstart.
 
 
Efter en lång semester har jag ändå inte haft energin på topp. Känner mig lite avundsjuka på dom som känner att dom varit ledig och blivit utvilad. Nu har jag gjort två veckor på jobbet och då kom min 5-dagars ledighet som jag har turen att ha varje månad. Känns otroligt skönt faktiskt och dessutom lagom till bättre väder. Så nu låtsas jag att semestern fortsatt och så ska vi försöka njuta av de här dagarna tillsammans innan vardag och rutiner ska komma igång på riktigt igen nästa vecka.
 
Jag är nog aldrig riktigt redo. Ni har säkert hört förut att jag inte är en person som gillar rutiner och ha hundrafemtio tider i kalendern att hålla reda på. Men jag försöker motivera mig med att ha en plan på hur jag ska ta hand om mig själv bättre när ekorrhjulet snurrar igen. En rutin för träning, promenader och avkoppling är nog inte fel att ha. Och kanske är det lättare att komma in i det när andra rutiner är igång. Försöker åtminstone tänka så.

ATT FÖRDRIVA REGNIGA DAGAR

Ovädret Hans har verkligen kommit för att ställa till det på många håll. Det känns ganska skrämmande hur nästan hela Maui kan brinna ner samtidigt som det är översvämmningar så hus flyter iväg i vårt grannland. Extremväder sägs vara något vi kommer att få erfara allt mer tiden framåt men är vi verkligen rustade det för det och vet vi egentligen vad det innebär? Fy, hemska tanke.
 
Medan regnet och stormen härjat i flera dagar nu så får man se till att fördriva sin tid inomhus så gott det går. Är man på jobbet är det inga problem, det har man det man gör. Men så kommer det en ledig torsdag plötsligt och förutom att agera chaufför åt Maya så har jag passat på att baka. Det blev både kanelbullar och hallongrottor. Någon fyller ju visst år imorgon så det kan alltid vara bra att ha något fika hemma och bjuda på om någon skulle titta förbi. Att firas vid födelsedagar blir allt mindre för varje år, iaf för vår del har det blivit så. Men mamma och pappa kommer nog förbi om inte onda ryggar sätter stopp. Och annars har vi fika i familjen att mumsa på ett tag.
 
 
Imorgon ska jag dessutom jobba nästan hela dagen men sen väntar fem dagars ledighet. Har jag tur kommer det bli fint väder i början av nästa vecka och det vore ju lite härligt om än nästan overkligt att få åka och bada någonstans innan hösten kommer. Även om det redan känns som höst. Men jag ger inte upp hoppet helt. Medan jag väntar tänder jag ljus, myser under en filt och läsa en bok eller ser något bra på tvn.

BLÅBÄRSSKOGEN

Igår åkte jag och mamma för att hälsa på min mormor och morfar. Har inte träffat dom sedan midsommarafton så det var fint att ses igen. Alltid en speciell känsla att komma dit. En plats som alltid är sig lik och där lugnet alltid infinner sig. Vi tog en tur till blåbärsskogen och plockade alldeles för mycket blåbär. Inte minst kändes det som det efter timmar av rensning igår kväll. Det tog aldrig slut någon gång. Men nu har vi åtminstone en hel del i frysen. Till barnens stora förtjusning som gärna äter frysta blåbärs om godis. Även en favorit att ha i yoghurten eller att göra smoothies på. Själv planerar jag att kanske baka en blåbärskaka eller varför inte en blåbärspaj till fredagsfikat.
 
Imorgon börjar jag jobba igen men på fredag är jag faktiskt ledig. Även om jag kommer behöva komma upp i tid och åka iväg med Maya till första matchen på fotbollscupen som är ihelgen. Men en kaka ska jag nog också hinna slänga ihop.
 
 
Idag har jag, Hanna och mamma varit på veckans mathandling. Tar också sina timmar. Jag blir nästan helt slut av våra storhandlingar men det är det helt klart värt. Och skönt att inte behöva tänka på det resten av veckan när man har alla middagar planerad. Efter att ha rensat ur kyl och fått in alla matvaror på plats så satte jag igång och storstädade. Ja, det var nog den största storstädningen som gjorts den här sommaren. Som att städa ut hela semesterns lata dagar. Det känns otroligt skönt att ha de gjort innan mina långa jobbdagar börjar. Även om det sällan håller mer än några minuter. Men förhoppningsvis så underlättare det att hålla efter i några dagar iaf.