PICKNICK PÅ EN BRYGGA

Det har blivit en tradition sedan Maya skulle börja i förskoleklass. När skolplikten plötsligt kom så utvecklades en ny tradition att veckan innan höstterminen startar så är det bryggpicknick för mig och tjejerna. Åren har gått och det har sett likadant ut sedan dess. Vad jag kan minnas åtminstone. Senaste två åren har dock Maya inte velat följa med. Hon är upptagen med så mycket annat nu. Men lagom till att sommaren har återvänt med sol och värmen så packade jag och Hanna väskan med fika för att åka till Sidsjön på jakten efter en brygga.
 
Det märks att det kommit otroligt mycket regn på senaste tiden och vattnet var så högt så vi fick vada ut till bryggan då den inte längre började på land utan snarare mitt ute i vattnet. Vi hade en jättemysig stund vi två. En av de mysigaste dagarna på hela sommarlovet tyckte Hanna. Det är fint att höra. Förhoppningsvis är det här något hon kommer se tillbaka på när hon blir större och minnas våra bryggpicknickar veckan innan skolstart.
 
 
Efter en lång semester har jag ändå inte haft energin på topp. Känner mig lite avundsjuka på dom som känner att dom varit ledig och blivit utvilad. Nu har jag gjort två veckor på jobbet och då kom min 5-dagars ledighet som jag har turen att ha varje månad. Känns otroligt skönt faktiskt och dessutom lagom till bättre väder. Så nu låtsas jag att semestern fortsatt och så ska vi försöka njuta av de här dagarna tillsammans innan vardag och rutiner ska komma igång på riktigt igen nästa vecka.
 
Jag är nog aldrig riktigt redo. Ni har säkert hört förut att jag inte är en person som gillar rutiner och ha hundrafemtio tider i kalendern att hålla reda på. Men jag försöker motivera mig med att ha en plan på hur jag ska ta hand om mig själv bättre när ekorrhjulet snurrar igen. En rutin för träning, promenader och avkoppling är nog inte fel att ha. Och kanske är det lättare att komma in i det när andra rutiner är igång. Försöker åtminstone tänka så.
5