INOMHUSPICKNICK

 
Överraskade flickorna med en inomhuspicknick i förmiddags. Glada firade vi att Maya vaknade helt feberfri imorse för första gången på över en vecka. Den lyckan varade dock inte så länge då hon åter ligger med feber igen. Inte klokt det här. Men dom gillade picnicken och mumsade i sig ganska mycket båda två. Ett framsteg åtminstone. Efter picknicken ställde jag mig och bakade Hallongrottor. De kan vara det fulaste kakor jag någonsin lyckats baka. Ingenting gick rätt och de var nära att hamna i soporna. De smakade riktigt bra men det är skämskudde på att ställa fram och servera till andra. Det kan hända att jag måste ställa mig och baka nya till kalaset. Så de 60 stycken jag gjorde idag får vi nog äta själva hela sommaren, haha.
 
Nu ska jag ta mig en långpromenad och hämta ut ett fint paket som ligger och väntar.

KALASFÖRBEREDELSER

Lyckan i den lilla tjejen när hon får vara med och baka kanelbullar till hennes alldeles egna födelsedagskalas. Eftersom jag (fortfarande) jobbar endel helger och hon nu fyller dagarna före midsommarafton kommer vi fira henne med nära och kära redan 10 dagar före hennes rätta födelsedag. Som tur är gör det henne inget, hon är så nöjd bara över att det snart ska bli kalas! Pirret, planerandet och alla önskningar. Alla timmar man lägger ner på att fixa inför barnens kalas är helt klart värt det bara genom att se de där glittrande ögonen av förväntan. Varje detalj börjar planeras långt i förväg med allt från vilken klänning, vilka färger på ballonger och servetter till vad som ska bakas och hur tårtan ska se ut. Jag tycker faktiskt det är rätt mysigt själv. Och något jag blivit så mycket bättre på senaste tiden är att göra allt i god tid för att slippa stressen. Det är så så skönt. Därför börjar vi baka och fryser in redan nu så vi näst nästa helg kan koncentrera oss på det roliga som att piffa och göra fint i lugn och ro. Tänk att vår minsting snart fyller fem år!
 
 
Vår stora tjej är fortfarande hemma och sjuk med oss. Hon har idag känts mycket piggare, börjat äta lite mera om än fortfarande inte som vanligt, stundvis orkar hon bråka och skoja med lillasyster men fortfarande behövs det sovas en stund på dagen och febern hänger fortfarande i. Stackars liten som är inne på fjärde veckan som sjuk. Men nu är hon åtminstone glad igen. Vi är så glada för varje litet steg som går åt rätt håll. Ändå tänker jag höra av mig till vårdcentralen imorgon igen. Så här kan man bara inte gå och ha det. Hon missar hela sista tiden i skolan och allt roligt med sina kompisar. Så ska det inte behöva vara när man är åtta år. En "vanlig" virusinfektion borde väl ändå ge med sig någon gång så nu vill jag veta mer ordentligt vad dom egentligen tog för prover på akuten i fredags. Vi vill att våra glada pigga tjej ska få komma tillbaka nu.

MORSDAG

En dag att hylla alla mammor. Det är fint med en dag att visa extra kärlek och tacksamhet. En dag med extra fokus på den person som burit oss och gett oss ett liv. Min mamma är värd att hyllas varje dag året om. Allt som hon gör för oss. Det går inte att tacka nog mycket. Och på samma gång känner jag mig otroligt tacksam att även jag får vara en mamma. Mamma till våra älskade flickor. Inte att ta förgivet så även det är något stort att fira. Att vara förälder är det största man kan bli. En uppgift som är större än man kan ta på. Något man är hela livet. Som jag hörde någonstans för länge sedan - "Att skaffa barn är som att tatuera sig i ansiktet". Det är inget man bara gör utan något man lever med sedan. Man får leva med den ständiga oron, otroligt många prövningar och utmaningar men också med en villkorslös kärlek som inte går att beskriva med ord. Åh, vad jag är glad för min lilla familj ❤
 
 
Morsdag blev inte riktigt som vi hade planerat. Ja, ingenting den här veckan blev som vi tänkt som ni nog förstår. Hade sett fram emot att få åka på den årliga morsdagsmiddagen hos min mormor och morfar. Extra mycket då jag jobbade förra året och missade det då med. Men då älskade Maya fortfarande idag har haft feber så fick vi helt enkelt hoppa över det. Tog istället med mig Hanna på en shoppingtur för att fylla på med regnjacka, stövlar och ett helt gäng krukor till de växter och örter jag köpte igår. Det börjar bli så fullt överallt så jag knappt vet var vi ska rymma allting längre. Nu hoppas jag ju verkligen att sommaren tänker komma på riktigt snart så vi kan placera endel utomhus och framförallt så jag kan plantera ut både jordgubbsplant och alla mina pelargoner på uteplatsen. Och ser ni så fint mitt fikonträd är? Har nu både ett mindre och ett större. Båda med påbörjade fikon. Älskar det!
 
Ikväll åkte vi en stund till min mamma och pappa för att ge mamma present och fika lite. Maya kände sig piggare efter att ha ätit alvedon tidigare idag så även hon tror jag tyckte det var skönt att få komma ut en liten stund. Det blev en mysig dag om än inte så som vi hade planerat. Men någonting mer man lärt sig sedan man fått barn är att det inte alltid blir som man tänkt sig.