HÅRDA TIDER & NYA IDÉER

Ingen har väl missat vilka tider vi lever i just nu. Räntorna stiger, matpriserna höjs, bränslet är dyrt och elen likaså. Ja, att allt blivit dyrare kan omöjligt en människa missat vid det här laget. Samtidigt är vi många som blir varslade och får gå ner i arbetstid. Där är jag också med på ett hörn. Men jag har tur som samtidigt fått dörrar som öppnats och man vet aldrig var det leder eller var man hamnar till slut. Vi får se lite längre fram.
 
Däremot håller jag på tränar som sjutton just nu för en bra och långsiktig förändring. Det gör skillnad att lägga ner dom där timmarna för planering och handling, även om det tar en del på krafterna. Men på samma gång minskar det stressnivån avsevärt. Först sitter jag några timmar och går igenom alla reklamblad från olika mataffärer. Skriver upp sådant som vi kan behöva och som är till bra pris just nu. Vissa saker som det är riktigt pangpris på kan vara värt att köpa flera för att lägga i frysen och för att få det att räcka över en längre tid. Sedan tar jag allt som oftast med mig min mamma och så åker vi på mataffärsturné hon och jag. Inte värt så klart om man måste åka flera mil åt olika håll då även bränslet kostar. Men kan man passera några affärer efter varandra på vägen så är det lika bra att passa på. Även om det tar mycket längre tid. Idag hade jag skrivit listor på tre olika ställen och köpte majoriteten av saker som är på "PANG PRIS" just nu. Vi gjorde samma sak för en vecka sedan ungefär och nu är det påfyllt till bredden i kyl, frys och skafferi. Vi ser vad vi har hemma, vad som är på extrapris och gör sedan matlistor för hela veckan framåt efter det. Tips till den som också behöver eller vill minska på matkontot. P l a n e r i n g. Det är alltid A och O egentligen. Oavsett vad det är man ska göra så underlättare det avsevärt.
 
 
Bilder från en fotografering jag och Hanna gjorde i ett samarbete för ett tag sedan.
 
Jag har min långledighet igen nu och har redan varit ledig fyra dagar. Är ledig även imorgon och jag tycker faktiskt det är skönt. Jag hinner njuta av det fina vädret, städa och fixa hemma, göra fotograferingsjobb och allt som hör det till, försöker komma igång och hålla igång träningen, ta promenader i solen. Jag underhåller mig med lite av varje. Att få dagarna att gå är absolut inga problem. Nu har bara barnen tre dagar kvar i skolan och sen väntar sportlov. Jag kommer vara ledig nästan hela lovet tillsammans med dom, så det ska (förhoppningsvis) bli jättehärligt. Om dom kan hålla sams emellanåt vill säga. Hoppas på fint väder så vi kanske kan ut och hitta på något.
 
 
Förra veckan när jag och Patrik firade 15 år tillsammans fick jag jättefina blommor. Av mig fick han en skrubbduk till att skrubba ugnsplåtar med, haha. Jag hade liksom inte räknat med att jag skulle få något och han hade länge tjatat om att jag skulle köpa hem en skrubbduk. Jag kom plötsligt ihåg det på jobbet och kom hem och gav honom den... samtidigt hade han varit och köpt en jättefin bukett med blommor till mig. Så tokigt det kunde bli och jag hade lite svårt att hålla mig för skratt om jag ska vara ärlig.
 
Blommorna i buketten vissnar ju olika fort och jag brukar plocka bort eftersom och göra nya små buketter. Det grönaste som var på god väg att torka tog jag till vara på och gjorde en ny krans till vitrinskåpet i vardagsrummet tidigare idag. Lingonriset satt kvar sedan jul så det var inte en dag för tidigt att byta ut det. Istället blev det nu en vårkrans. För visst kan man ha kransar året om? Det tycker då jag iaf.

FIRA LIVET

Den senaste veckan har vi haft mycket att fira.
 
Vi började i lördags då min älskade pappa fyllde 60 år! ♥
Jag jobbade några timmar mitt på dagen och åkte sedan för att plocka upp familjen för att åka vidare och fira pappa. Vi åt god middag tillsammans och fikade gott. Pappa fick presenter och ett väl rimmat kort jag pysslat med dagarna innan. Rimmet går ut på att han fortfarande har en överraskning att vänta. Men riktigt vad vet han inte än. Ännu en dag att se fram emot!
 
Idag, den 22 Februari, är dagen då vi jag och Patrik träffades för 15 år sedan! Herregud, vad tiden går. Och så mycket vi hunnit med under dessa år. Älskar att få dela allt med P och ser fram emot att fortsätta livets resa med just honom.
 
 
I måndags var jag på ett möte som kanske blir lite kreativt och roligt jobb framöver. Mer än så kan jag inte säga just nu förrän allt är klart tänker jag.
 
Och imorse fick jag världens bästa samtal. Jag vill så gärna berätta men tänker att jag måste vänta även där tills jag får ett OK att göra det ♥
 
Och så kan man väl få fira att mina halvdöda perlagoner motbevisade mig och har tagit sig så rejält sedan de fick komma upp från källaren. Wow, vad jag hoppas på många blommor där. På tal om blommor så har jag sådana planer för balkongen i år. Första sommaren med vår utbyggda och inglasade balkong. Om jag får plats med allt jag tänkt är frågan. Igår satte jag första fröna i jord. Inte en blomma dock utan oranga Snack paprikor. Måste köpa lite mera jord så åker sedan frön till tomater och slanggurka också ner i jorden. Efter det ska alla blommor odlas. Men mer om det senare.

EN MORGON I FEBRUARI & FRILUFTSDAG

Godmorgon!
 
Om en liten stund är det dags för mig att åka mot jobbet. Har somnat och vaknat med jordens huvudvärk och efter min förkylning förra veckan så släpper inte riktigt trycket i näsan. Känns som det spökar i bihålorna. Så jobbigt när det inte riktigt vill släppa helt. Även Maya har fått ont i halsen och blivit snorig igen... IGEN. Så himla typiskt men jag hoppas verkligen det ska vända snart. Kanske man inte kan vänta sig så mycket annat av Februari? Den berömda vabruari. Även om jag nu mera har ett så stort barn som jag inte längre får Vabba för.
 
 
Friluftsdagen i tisdag blev iaf mer än lyckad. Vädret kunde inte varit bättre. Solsken och plusgrader. Det var helt magiskt! Skjutsade upp barnen på morgonen och blev kvar en timme för att se att alla kom på rätt plats och fick agera "extra fröken" till Hannas klass där dom stod och knackade mig på axeln för att näste "man" ville ha hjälp på med skidorna. Åkte sen hem och åt frukost i knappt en timme innan jag tog med mig mamma och åkte tillbaka. Det var så roligt att se Hanna på längdskidor och Maya i slalombacken. Hon som inte velat åka sedan jullovet då hennes knäskål gled ur led igen. Men som tack och lov åkte tillbaka av sig själv. Hon som fått en massa nytt och säsongskort i skidbacken den här vintern. Men jag kunde nästan ana att hon skulle få mersmak bara hon tog sig upp i backen igen. Hon hade glömt hur roligt det var sa hon själv. Så redan samma kväll var hon tillbaka i Sidsjöbacken. Igår kväll var hon där igen. Så himla roligt! Trist bara med ännu en förkylning. Som hade planer på att åka fler gånger den här veckan. Men förhoppningsvis så hinner hon åka massa åk till innan vintern helt är slut. Och så Hanna då, som åkte varv efter varv i längdspåret. När alla andra barn hade lämnat friluftsdagen så åkte hon fortfarande runt runt. För hon ska bli lika duktig som pappa säger hon. Jag och mamma tog en promenad runt sjön och sen avslutade vi med fikat från ryggsäcken. Det blev en så. otroligt fin dag. Det lyfte både humöret och energin till nya höjder. Men sen blev jag knockad igen med huvudvärk och krångliga bihålor. Men det ska nog gå över snart det med.
 
 
Bjuder på några mobilbilder den här gången. Det var länge sedan. Men det var det enda jag tog under friluftsdagen.
 
Nu ska jag ta och byta om för en halvdag på jobbet.
 
Hoppas ni får en fin torsdag!