HÅRDA TIDER & NYA IDÉER

Ingen har väl missat vilka tider vi lever i just nu. Räntorna stiger, matpriserna höjs, bränslet är dyrt och elen likaså. Ja, att allt blivit dyrare kan omöjligt en människa missat vid det här laget. Samtidigt är vi många som blir varslade och får gå ner i arbetstid. Där är jag också med på ett hörn. Men jag har tur som samtidigt fått dörrar som öppnats och man vet aldrig var det leder eller var man hamnar till slut. Vi får se lite längre fram.
 
Däremot håller jag på tränar som sjutton just nu för en bra och långsiktig förändring. Det gör skillnad att lägga ner dom där timmarna för planering och handling, även om det tar en del på krafterna. Men på samma gång minskar det stressnivån avsevärt. Först sitter jag några timmar och går igenom alla reklamblad från olika mataffärer. Skriver upp sådant som vi kan behöva och som är till bra pris just nu. Vissa saker som det är riktigt pangpris på kan vara värt att köpa flera för att lägga i frysen och för att få det att räcka över en längre tid. Sedan tar jag allt som oftast med mig min mamma och så åker vi på mataffärsturné hon och jag. Inte värt så klart om man måste åka flera mil åt olika håll då även bränslet kostar. Men kan man passera några affärer efter varandra på vägen så är det lika bra att passa på. Även om det tar mycket längre tid. Idag hade jag skrivit listor på tre olika ställen och köpte majoriteten av saker som är på "PANG PRIS" just nu. Vi gjorde samma sak för en vecka sedan ungefär och nu är det påfyllt till bredden i kyl, frys och skafferi. Vi ser vad vi har hemma, vad som är på extrapris och gör sedan matlistor för hela veckan framåt efter det. Tips till den som också behöver eller vill minska på matkontot. P l a n e r i n g. Det är alltid A och O egentligen. Oavsett vad det är man ska göra så underlättare det avsevärt.
 
 
Bilder från en fotografering jag och Hanna gjorde i ett samarbete för ett tag sedan.
 
Jag har min långledighet igen nu och har redan varit ledig fyra dagar. Är ledig även imorgon och jag tycker faktiskt det är skönt. Jag hinner njuta av det fina vädret, städa och fixa hemma, göra fotograferingsjobb och allt som hör det till, försöker komma igång och hålla igång träningen, ta promenader i solen. Jag underhåller mig med lite av varje. Att få dagarna att gå är absolut inga problem. Nu har bara barnen tre dagar kvar i skolan och sen väntar sportlov. Jag kommer vara ledig nästan hela lovet tillsammans med dom, så det ska (förhoppningsvis) bli jättehärligt. Om dom kan hålla sams emellanåt vill säga. Hoppas på fint väder så vi kanske kan ut och hitta på något.
 
 
Förra veckan när jag och Patrik firade 15 år tillsammans fick jag jättefina blommor. Av mig fick han en skrubbduk till att skrubba ugnsplåtar med, haha. Jag hade liksom inte räknat med att jag skulle få något och han hade länge tjatat om att jag skulle köpa hem en skrubbduk. Jag kom plötsligt ihåg det på jobbet och kom hem och gav honom den... samtidigt hade han varit och köpt en jättefin bukett med blommor till mig. Så tokigt det kunde bli och jag hade lite svårt att hålla mig för skratt om jag ska vara ärlig.
 
Blommorna i buketten vissnar ju olika fort och jag brukar plocka bort eftersom och göra nya små buketter. Det grönaste som var på god väg att torka tog jag till vara på och gjorde en ny krans till vitrinskåpet i vardagsrummet tidigare idag. Lingonriset satt kvar sedan jul så det var inte en dag för tidigt att byta ut det. Istället blev det nu en vårkrans. För visst kan man ha kransar året om? Det tycker då jag iaf.
4