VIKTEN AV ATT VARA SNÄLL

Pjuh, vilken vecka det varit. Långa dagar på jobbet där inget annat hunnits med. Knappt träffat barnen förrän idag. Så nu tar vi igen lite tid tillsammans.
 
Idag har jag och Hanna suttit och kollat på Snällkalendern som jag köpt åt tjejerna. En kalender som skänker pengar till Friends som jobbar mot mobbning. Den ska dessutom vara fylld med snälla uppdrag under varje lucka som jag förstår det. Det sista man vill är att ens barn ska känna utanförskap eller på annat sätt vara utsatta, men lika stor vikt gäller det att lägga på att prata med barnen om hur man själv ska vara mot andra. Vilka små eller stora gester och saker man kan göra för att göra någon annan glad och för att andra inte ska känna sig utanför. Hanna hade många kloka tankar och funderingar kring det här och det gör att jag känner mig säker på att hon gör sitt bästa för att vara en snäll och bra vän. Åtminstone vet hon precis vad man borde göra och då har jag nått fram med budskapet.
 
Den fina kalendern är verkligen ett tips till er. Den finns att köpa hos bland annat Coop. Och så är den ju så himla fin med mina favoriter Mrs.Mighetto som gjort motivet i år.
 
 
Medan Patrik varit iväg hela dagen idag så har jag bundit kransar och klätt mina ljuskronor. Så mysigt. Synd jag är så galet allergisk mot allt som växer bara så det blir en kämpig månad framöver. Men vad gör man inte för att få lite julstämning och ha fint hemma?
 
Nu har vi nyss ätit jättegod middag som P lagat åt oss. Lyx att ha en man som gillar att stå i köket. Idag bjöds det på älg och kantarellsås. Mums! Nu väntar strax soffmys, godis och nya julfilmen The Christmas Chronicles 2. Den första filmen såg vi säkert hundra gånger förra året så det ska bli så kul att se fortsättningen i år.
 
Hoppas ni mår bra och får en riktigt fin helg!
 
..tänk imorgon är första advent.

ADVENTSGRANEN

Idag efter skolan hämtade jag lilla Hannibus och vi åkte ner till stan för att gå till optikern. Nu var det dags att välja bågar åt lilla fröken och oj, så många och mycket hon testade. Vi provade allt från stora, små, runda, pilot, kantiga... ja, vi missade nog inte en enda båge. Men så helt plötsligt tog hon på sig ett par, tittade sig i spegeln och säger "dom här ska jag ha". En kvinna som jobbade där kom lägligt till hennes kommentar och sa "Har du bestämt dig? Dom där var jättefina på dig, vilken bra smak du har". Då fanns det ingen tvekan om att det var dom hon ville ha. Runda glasögon i silver som skiftar åt rosa i vissa ljus. Även om hon började tveka till det här med glasögon när vi väl var där och hon tyckte det kändes konstigt för att hon inte är van, som hon själv sa, så vet jag att det kommer bli bra. Jordens gulligaste tjej. Ja, inte bara gulligaste utan tuffaste också. Hon är cool min Hanni.
 
 
För en vecka sedan plockade vi in barnens adventsgranar. Nu hoppas vi bara att de behåller några barr kvar ända fram till julafton också, haha. Så när vi kom hem efter att ha varit och beställt glasögon så fick barnen klä deras små granar. Mysigt.
 
Ikväll kom barnens farmor och farfar förbi med födelsedagspresent till blivande 10-åringen. Meningen var att ha mini kalas för Maya till helgen. Men som ni säkert förstår, blir det nog mindre än ett minikalas till och med. Egentligen fyller hon ju inte förrän om ungefär en månad men vi brukar alltid ha kalaset tidigare eftersom December är så fullspäckat ändå. Men ja, i år blir ju allt som det blir liksom.
 
Nu blir det soffmys och uppladdning för några långa dagar på jobbet resten av veckan.
 
Hoppas ni mår bra och ta hand om er! ♥

LUSSEBULLAR

Vi fortsätter att sätta check på att göra listan. Och ger man sig iväg ut någonstans nu så får man liksom passa på att ta allt man kan tänkas behöva på en och samma plats och vid fåtalets besök. Så nu står julgranen ute och väntar, alla julblommor har hittat hem och ska nu planteras om i lite julgrupper och sådär och så har vi fyllt på vedförrådet så vi kan elda i kakelugnen i vinter. Skönt. Behöver vi inte fundera mer på det på ett tag.
 
Idag har jag dessutom bakat årets första lussebullar. Mums så gott. Saffran är väl bland det godaste?!  Måste baka något mer med det i men har inte kommit på riktigt vad än. Kanske saffransskorpor. Vad bakar ni helst? Något jag inte får missa att göra till jul?
 
 
Nu ska vi förbereda för middagen och sedan väntar fredagsmys. Ihelgen är det dags för jobb för min del och det blir spännande att se hur helgen ter sig i ett köpcentrum efter de nya restriktionerna. Tur det ständigt kommer nya idéer för att lösa det på så bra sätt som möjligt. Gissar på lite annorlunda sätt att jobba framöver. Vi går ändå mot butikerna största försäljningsmånad - julen.
 
Ha en fin helg allihopa!