VIKTEN AV ATT VARA SNÄLL

Pjuh, vilken vecka det varit. Långa dagar på jobbet där inget annat hunnits med. Knappt träffat barnen förrän idag. Så nu tar vi igen lite tid tillsammans.
 
Idag har jag och Hanna suttit och kollat på Snällkalendern som jag köpt åt tjejerna. En kalender som skänker pengar till Friends som jobbar mot mobbning. Den ska dessutom vara fylld med snälla uppdrag under varje lucka som jag förstår det. Det sista man vill är att ens barn ska känna utanförskap eller på annat sätt vara utsatta, men lika stor vikt gäller det att lägga på att prata med barnen om hur man själv ska vara mot andra. Vilka små eller stora gester och saker man kan göra för att göra någon annan glad och för att andra inte ska känna sig utanför. Hanna hade många kloka tankar och funderingar kring det här och det gör att jag känner mig säker på att hon gör sitt bästa för att vara en snäll och bra vän. Åtminstone vet hon precis vad man borde göra och då har jag nått fram med budskapet.
 
Den fina kalendern är verkligen ett tips till er. Den finns att köpa hos bland annat Coop. Och så är den ju så himla fin med mina favoriter Mrs.Mighetto som gjort motivet i år.
 
 
Medan Patrik varit iväg hela dagen idag så har jag bundit kransar och klätt mina ljuskronor. Så mysigt. Synd jag är så galet allergisk mot allt som växer bara så det blir en kämpig månad framöver. Men vad gör man inte för att få lite julstämning och ha fint hemma?
 
Nu har vi nyss ätit jättegod middag som P lagat åt oss. Lyx att ha en man som gillar att stå i köket. Idag bjöds det på älg och kantarellsås. Mums! Nu väntar strax soffmys, godis och nya julfilmen The Christmas Chronicles 2. Den första filmen såg vi säkert hundra gånger förra året så det ska bli så kul att se fortsättningen i år.
 
Hoppas ni mår bra och får en riktigt fin helg!
 
..tänk imorgon är första advent.
3