JANUARI 2023

Inser plötsligt att snart en hel månad hunnit gått av det nya året. Och här är jag nu och skriver mitt allra första inlägg för 2023. Jag har alltid älskat att skriva och dela med mig av stort som smått, men med tiden har det blivit bortprioriterat. Det här med nyårslöften har aldrig varit min grej, så jag gör ingen sak av det i år heller. Däremot kan man ha önskningar för året och framtiden. En av mina önskningar är att hitta tillbaka bättre till bloggen, till skrivandet och inte minst kreativiteten.
 
Så här sitter jag nu med ett ganska tungt huvud och känner att den här veckan varit allt annat än rolig. Inte särskilt lätt heller för den delen. Livet ni vet. Man får bara kämpa olika mycket med olika saker. Trots att det varit kanske en extra kämpig vecka, som inte är slut ännu, så har jag ändå i ryggsäcken med mig en väldigt stor del av glädje, hopp och förväntningar på tiden framåt. Jag känner att det är något som håller på att hända, att jag ska våga tacka ja och sluta tveka så mycket på om och vad jag kan men också på att jag ska börja tacka nej till sånt som inte känns rätt i magen. Att jag ska bli bättre på att tro på mig själv, tänka på mig själv och göra det som känns rätt för mig. Att jag är en högkänslig person finns det inga som helst tvivel om. Men det gör också att jag nästan hela mitt liv helst gjort det som jag tänker ska bli bäst för alla andra, vill inte vara till besvär, vill att alla andra ska ha det bra, gör det som man "borde" göra istället för att faktiskt våga säga nej när jag inte alls orkar, våga stå på mig när jag vet att jag har rätt till något och tro på att jag kan ta bra beslut själv. Jag vill fortsatt aldrig vara till besvär och är hellre den som backar och är tyst än att ta en fight jag kan slippa. Även om jag egentligen har många bra saker att säga. Jag anpassar mig och samlar energi för mig själv. Helst helt ensam. Sen kan jag ta upp saker på nytt om det behövs, under sansade förhållanden och få det jag vill ha sagt på ett mjukt sätt. Förhoppningsvis tas det emot på rätt sätt. Det fungerar ganska bra och bara det är ett framsteg. Men nog om det. Min önskningar för året är så klart alltid i första hand en bra hälsa. I andra hand så ska jag fortsätta göra det jag tycker om och mår bra av. Lyssna på mig själv. Stora framsteg har jag tagit där redan och jag ska fortsätta med det. Sen hoppas jag lite extra på andra förändringar i framtiden. Egentligen vet jag inte vad, men något.
 
 
Min stora lycka den här veckan är att solen värmer balkongen. Idag blev det så varmt att jag svettades med bara linne på, så glasrutorna fick öppnas för första gången. Det är lyckan i det lilla. Som jag ska njuta av det veckorna framåt.
 
Från och med nästa vecka går jag på nytt schema. Ett schema som ger mig ännu lite mer fritid. Jag längtar ändå bara efter lugn och ro. Att få samla energi. Men jag fyller kalendern utan problem trots allt. Olika möten, fotograferingsjobb, faktureringar och allt det andra som har med barnen att göra. Har flera roliga saker på gång. Men just precis nu, så ska jag bara försöka orka först. Imorgon väntar jobb men sen har jag fem dagar ledigt. Det ska bli riktigt skönt. Även om jag har fotojobb och ett roligt möte inbokat. Men ändå. Att få planera sin egen tid känns riktigt härligt. Och så hoppas jag kunna ta sovmorgon ihelgen. Jag behöver det.
 
Fortsättning följer på 2023....
3