MIDSOMMARHELGEN

Har försökt publicera ett inlägg om vår fantastiska midsommarhelg gång efter gånger efter gång. Men efter många långa rader skrivna och tappra försök till att ladda upp mina bilder från midsommarafton så har jag blivit utkastad eller så har bloggen hängt sig. Har gett upp så många gånger. Men nu hoppas hoppas hoppas jag att det ska gå den här gången efter att ha suttit i säkert en halvtimme och gjort många försök till att ladda upp bilderna. För inget inlägg utan bilder hos mig.
 
Midsommarhelgen var vilket fall magisk. På så många sätt och vis. Kunde nog inte blivit bättre. Att äntligen kunna fira midsommarafton hos min mormor och morfar på landet igen känns nästan overkligt. Men det gjorde vi. Trots att vi hörde åskan mullra när vi satt ute och åt så klarade vi oss från regnet. Och vad mer kan man begära? Av och till tittade solen fram. Vi grillade god mat med en massa gott fika efteråt. Barnen dansade kring midsommarstången i grannhuset hos min morbror tillsammans med mina kusiner och kusinbarn. Men det känns att man inte är van vid att träffas vid sådana här tillställningar längre efter en pandemi som känns som evighets lång. Vi pratade i munnen på varandra och det blev en mindre förvirring bland matborden där tallrikar flyttades runt runt och om vem som skulle sitta var. Har skrattat för mig själv efteråt åt det hela. Tänk hur det kan bli. Men härligt och trevligt det var det allt. Vi var totalt slut allihopa mot kvällen och det var så skönt att få landa i soffan då.
 
 
På midsommardagen tog vi det lugnt hemma hela förmiddagen. Och när solen tittade fram där mitt på dagen så fick vi en impuls och packade kylbagen och strandväskan för att åka en tur. Det slutade i Stornäsets naturreservat. Vi hade aldrig varit dit tidigare och hur det kommer sig har jag ingen aning. Det var första men absolut inte sista gången. Vi vandrade genom naturreservatet genom skog och äng, kossorna gick lösa där inne och vi slutade framme vid havet på en av de mysigaste badstränderna. Där tillbringade vi flera timmar. Barnen lekte, vi låg och solade, åt kycklingsallad och barnen slutade äventyret med klädsim. Dom hade badkläder men hade bytt om. Det var sååååå långgrunt så vattnet gick till strax ovan fotknölarna. Så plötsligt fick dom för sig att dom skulle gå i vattnet. Hur långt som helst gick dom men det blev knappt djupare än till knäna. Dom vända om och skulle springa tillbaka till stranden men Maya ramlar. Så klart. Och då tog det inte många sekunder innan även Hanna satte sig i vattnet också. Med kläder och allt. Tjolahopp, då fick vi promenera hela långa vägen tillbaka till bilen igen. Men vad gör det? Vi hann ha det så himla härligt och det började ändå bli middagsdags.
 
Igår vinkade vi hejdå till Patrik som åkt på fiskeresa och kommer hem igen först på torsdag. Det känns så tomt på en gång. Barnen pratar hela tiden om hur mycket dom saknar pappa och ska jag erkänna så gör jag det också. Jättemycket. För att fördriva tiden lite så har jag och barnen varit och köpt födelsedagspresenter idag. P fyller ju år nästa vecka. Och vet ni mer vad jag ska göra nästa vecka? Jag ska vaccinera mig! Tjoho. Idag släppte dom på bokningen för alla från 18 år. Så på måndag ska P vaccineras och på torsdag är det min och Joannas tur. Vi bokade samma tid så vi kan åka dit tillsammans. Det känns så himla himla bra. Äntligen!
2