STORA DRÖMMAR

 
När den lilla fröken blev piggelin så hämtade jag hem en jättedålig tjej från skolan igår. Stackars min Maya som inte ens fixade en vecka i skolan innan det slog till så hårt på henne. Men istället för att känna hopplöshet över hösten och allt som hänger med den så drömmer jag stort just nu. Fokus. Insåg att jag bara har sammanlagt 7 arbetsdagar kvar. Så läskigt, så spännande. Ser fram emot en oviss framtid som jag hoppas ska leda mig till något större, roligare och våga satsa mer än vad jag tidigare ens kunnat drömma om. Samtidigt finns en miljon andra saker jag vill göra, bara för att må bra, bara för att jag känner för det och bara för att jag tycker det är kul. Bara därför.
 
Något mer jag tänkt göra är att beställa nya förstoringar på barnen. Byta ut de gamla bilderna mot något nytt. Har många favoriter från sommaren Kretaresa så kanske det blir något därifrån. Vi får se. Nu ska vi invänta Patrik och sedan tar jag en promenad ner till min syster för att fixa naglarna inför resan. Ska bli skönt att komma utanför sjukstugan en stund.

LILLA HJÄRTAT

 
Tog över stafettpinnen av mormor och är hemma med förkylda lilla H. Hon som nu ligger nedbäddad i vår säng med surfplattan och diverse gosedjur. Lilla hjärtat. Under tiden har jag ringt viktiga samtal, fantiserat och funderat på framtiden och redigeringsjobbat. Dags för lunch nu innan vi hämtar hem Maya från skolan. Men ni, ge mig gärna tips eller kom med idéer av vad ni önskar eller skulle vilja se mer utav i bloggen! Länge sedan jag frågade nu. Feedback är alltid roligt och kan trigga inspirationen.

SLUTA KÄMPA

 
Oftast behövs inte mycket för att känna det där lilla extra, uppskatta lite mera och känna lycka i nuet. Om man ständigt kämpar för att jaga lyckan så kommer den alltid att springa precis framför dig. Väljer man istället att leta närmare sig själv så kanske man inser att den inte alls var så långt borta. Och är det något jag lär mig mer och mer för varje dag så är det att sortera bort sådant som tar onödig energi och istället lägger mina tankar på rätt spår igen. Fokus på det som gör mig glad och får mig att må bra. Blir jag glad av att köpa mig själv en måndagsbukett - då gör jag det. Den piggade upp hela min annars gråa dag som stundvis kanske känts onödigt jobbig.  Istället känner jag mig glad varje gång jag går förbi min blommor, känner ett stort lugn och tacksamhet när jag smyger in och tittar på mina barn som sover och trots den stora tröttheten ser jag så mycket fram emot att sitta och redigera bröllopsbilder resten av kvällen. Visst saknar jag han som jag delar mitt liv med, om än allt som oftast på olika orter nu mera, men nästa vecka åker vi till Prag och kommer ha mer tid för varandra än vad vi haft på flera år. Ur den positiva synvinkeln. Precis där jag vill vara.