INSTÄLLDA PLANER

En ledig helg som först gått till att bygga garderobsinredning och sätta skjutdörrar i vår "korridor". Jag och Patrik var även på soptippen och kastade allt det gamla som stod där plus annat skräp. Till min lycka så hade Erikshjälpen på soptippen öppnat igen och vi fyndade två badrumsskåp för 100kr. Kommer bli helt perfekt. Vi jobbar på det här med förvaring och att nyttja olika skrymslen och vrån enda upp på höjden. Det behövs. Och det är så skönt att få lite mera ordning på alla saker.
 
Idag var planen att åka till mina föräldrar på middag för att fira älskade mamma som fyllde år tidigare i veckan. Men pga hostig Maya får vi istället stanna hemma. Jag passade på att testa göra tulpanmassage på mina tulpaner, vi har fortsatt fylla den inbyggda gardoben, städa och tvätta och nu tror jag att jag ska ta mig lite tid till att läsa en bok. Det blev en okej dag även om det känns trist att inte kunna vara med och fira mamsen ♥
 
 
Jag har så mycket tankar och funderingar som går just nu. Stort som smått. Som hur ska man göra för att få bestämma över sin egen tid? Kan man verkligen göra det? Eller är det meningen att man från barnsben ska ha plikter och att någon annan ska avgöra när du får tid till att göra saker du tycker om? Majoriteten av oss har det faktiskt så större delen av livet. Jag vet. Men jag kan inte låta bli att fundera. Kan man få bestämma helt över sitt eget liv och sin egen tid?

MED NYA MÅL I SIKTE

Hej på er!
 
Det blir lite glest mellan inläggen men livet kommer emellan och likaså tröttheten allt som oftast. Men vi kämpar på mot ljusare tider. Och för varje dag som går så räknar jag dom där extra minuterna av ljus som kommer åter. Året har inte startat så mjukt som jag hoppats, men det kunde på samma gång varit så mycket värre.
 
Nu tar vi sikte på nya mål, förväntningar och drömmar. Kom på mig själv med att bli så där löjligt glad när jag plötsligt hittade mig själv stå och pilla i mitt väggskåp i köket. Skåpet jag fyndade på loppis i somras när vi var och hälsade på min moster. Ett skåp jag länge letat efter men när jag väl köpt det för någon tjugolapp inte hittade en plats att sätta det på. När det provisoriskt kom upp i vårt förra vardagsrum och jag där och då inte hade en aning om vad jag skulle fylla det med. Såg framför mig att jag skulle skruva bort de små krokarna som satt i det och sätta dit ett hyllplan istället. Men så flyttade vi, skåpet fick en ny plats och har sett sådär ensamt och tråkigt ut väl där på väggen i köket. Men så bara kommer det... öppnar mina skåp och lådor, hittar lite smått och gott. Favoriter jag verkligen gillar men som kanske inte varit rättvis på tidigare plats. Åh, det var så roligt att få flytta runt dom där små grejorna och se hur skåpet helt plötsligt blev till något helt nytt. Något som jag tycker blev väldigt fint. Bara sådär. Ibland krävs det inte mycket för att stilla mitt kreativa inre.
 
 
Nu ser jag framför mig hur den där hemska vävtapeten ska trollas bort och bytas ut mot helt nya härliga väggar i den finaste färgen. OM jag längtar! Nu ska vi först ta tag i att köpa garderobsinredning och få skjutdörrar på plats i vår "korridor" så vi kan packa upp de sista säckarna med kläder som ännu inte får plats någonstans. När vi fått i ordning på det kommer mina axlar släppas ner en liten bit till. Det värsta jag vet är att bo rörigt och ha svårt att städa pga platsbrist så saker mest är i vägen. Så det blir vår första prioritering så fort vi får några kronor över. Men sen. Sen ska väggarna i köket få ny karaktär. I vår hoppas jag även att vi ska kunna byta ut bänkskivor, kakel, knoppar, fläkt och micro. Det kan hända att det ska bli ny diskoho och blandare också. Det kommer bli som ett helt nytt kök. Vi siktar mot det och jag ser så mycket fram emot det.
 
 
 
I veckan började jag plocka fram delar av min "porslinssamling" för att strukturera om i skåp och lådor. Fortfarande blir man alldeles snurrig och ibland förtvivlad över att man inte hittar någonting. När vi flyttade in var vi så snabb vi bara kunde med att packa upp alla kartonger. Men det gick så snabbt att vi knappt vet var någonting tog vägen. Vi stoppade mest in bara lite överallt för att få bort flyttkartongerna. Men nu behöver jag verkligen gå igenom och göra ordning så vi vet var vi har allting. Såå... jag började alltså i fredags tills att jag såg att klockan var för mycket och jag skulle gå och hämta Hanna på skolan. När jag kom hem lockade en kopp te i solen på balkongen istället för att fortsätta med det jag hade påbörjat. Och jag insåg också att det här kommer att ta så mycket längre tid än vad jag var villig att lägga denna fredag eftermiddag. Jag har så många fina saker så det inte är klokt egentligen. Det mesta svårt att skiljas ifrån. Och alltså, vem kan sluta köpa porslin när det hela tiden kommer så mycket fint? Fortsättning följer på det här projektet.
 
Nu har iaf jobbhelgen gått. Nu ser jag fram emot en ny vecka med förhoppningsvis härligt väder. Är det bara jag som börjat få vårkänslor? Ser framför mig fler promenader, en hel del jobb och så ska man få vardagen att rulla på också.
 
Hoppas ni mår bra där ute och att vi hörs snart igen. Ska försöka titta in här om inte allt för långt.
 
Ha det gott så länge!

TULPANENS DAG

Med hemleverans kom en jorden största tulpanbukett hem till oss lagom till Tulpanen dag. Den maffigaste jag någonsin ägt. Och där kom även min allergi och gjorde sig påmind också. Men vem kan motså ett hav med blommor? Inte jag trots att jag får äta allergimedicin.
 
 
Annars har vi haft världens lugnaste lördag. Ganska skönt. Ändå har jag hunnit bakat kardemummaskorpor, jag och Patrik har varit och stuvat om i förrådet för att sedan springa i trappor och bära alla kartonger med jusaker dit ner, har ätit en semla och vikt in tvätt också. Så lite har vi ändå fått gjort trots att det känns som det varit en lång lång dag. Ångrar att jag inte tog mig en promenad, för det hade jag behövt. Bestämmer mig därför här och nu för att ta en morgonpromenad imorgon istället. Friskluft och få röra på sig hade suttit fint nu. Men först hugger vi in på godisskålen och tittar på en film ikväll.
 
 
Kardemummaskorpor alltså. Fantastiskt enkla och så himla goda att vi suttit hela familjen och ätit de som smågodis. Man kan liksom inte sluta. Mums!