MINI SEMESTER

 
Igår eftermiddag kom vi hem från vår lilla mini semester med husbilen. Det blev en kort tripp som till sist slutade på Sörfjärdens camping. Det är inte alltid avståndet som gör det utan minsta lilla miljöombyte och sällskapet av varandra i ett par stressfria dagar är det som betyder allra mest. Vi kom fram mot kvällen till campingen och det regnade fortfarande så vi myste mest i husbilen med sällskapsspel och godis innan vi till sist bäddade ner oss. Barnen var pirriga och tyckte det var jättespännande och bara det gör det till en extra bra upplevelse. Jag är definitivt inte den där camparen men visst kan det var mysigt att göra en mindre tur till ett litet äventyr någon gång ibland. Igår vaknade vi till solsken med till stormvindar. Det stoppade inte barnen från att hoppa i havet när vi gick en promenad. Så klart dom ville bada. Efter det åkte vi ner till En liten sjö krog för att äta lunch. Också det väldigt spontant. Smutsiga, avslappnade kläder men lyckliga. Och maten var verkligen supergod! Innan vi åkte hemåt åkte vi förbi min mormor och morfar på lite fika och för att lämna tillbaka sängkläderna dom fick rycka ut och köra ner till oss kvällen innan, haha. Så typiskt oss att glömma något av de kanske viktigaste. Men slutet gott allting gott. Två mysiga dagar med familjen!
 
Nu har Patrik och Anton dragit iväg med husbilen för en fiskehelg. Barnens farmor och farfar kommer snart och hämtar dom för övernattning. Mina planer blev inte alls som planerat. Så vi får se vart den här dagen slutar.

GLAD ÖVERRASKNING

 
När jag ser Patriks arbetsbil parkera hemma på gården strax före kl.10 imorse och han ropar till mig på balkongen att han är ledig nu och viftar med en blombukett. Det var den gladaste överraskningen som kunde komma nu. Vi som annars inte kommer vara lediga tillsammans i sommar förutom när vi är på Kreta. Och jag som kommer jobba nästan varje helg i Juli, vilket minskar tiden tillsammans alla fyra drastiskt. Lycka att han ganska spontant blivit ledig både idag och imorgon. Så nu passar vi på att bara göra något som faller oss in. Tanken att låna svärisarnas husbil kom och nu packar vi för att ta en tur med familjen. Sååå mysigt.

SÖRFJÄRDEN

 
Så har vi gjort premiär i Sörfjärden för i år. Det är en sådan sak vi bara måste göra varje sommar tillsammans - i fyra generationer. Åh, så mysigt det är. Trots att det drog in ganska kalla vindar vid havet så badade barnen i det iskalla vattnet och ropade att det var skönt. Vet inte om jag kan tro på det, haha. När vi var nöjda på stranden så åkte vi till min mormor och morfar och blev kvar i flera timmar. Men jag kunde ha stannat hur länge som helst. Det är så tyst, lugnt och rogivande. Tänk att jag längtar lika mycket ut till landet varje sommar. Det om något är väl sommar för den delen. Hoppas så jag hinner med många fler gånger innan hösten kommer trots att jag kommer jobba massor massor under hela Juli och vi kommer vara i Grekland i Augusti. Ska göra mitt bästa för att ändå hinna med allt jag vill hinna med. Tur dagarna är så långa under sommaren.
 
Nu ska jag lägga mig i soffan och hoppas på att min andra halva kommer hem snart. Har inte träffat honom alls idag då han är ute med jobbet ikväll, men förhoppningsvis hinner vi säga hej innan jag somnat.