LOPPIS

Idag har varit en väldigt mysig dag. Klockan 10 imorse kom Pernilla och hämtade upp mig. En relativt nyfunnen vän med samma intressen och samma smak. Vi båda ska vara med i samma tidning för julreportage. Så vi har ju endel att förbereda och fundera över båda två. Det är en tredje tjej också men hon var inte med den här gången. Men kul att ha några att bolla med kring det här. Så idag åkte vi på loppis och gjorde oss faktiskt några fynd. Vi stannade och köpte med oss fika hem till mig efteråt. Lussebullar och pepparkakor. Kunde passat bättre just nu.
 
Favoriterna bland dagens fynd kan nog ha varit de små fina glöggmuggarna och ljussläckaren i mässing. De små små muggarna kanske egentligen inte alls varit avsedd för glögg från början, har ingen aning faktiskt, men tycker de passade väldigt bra till just det hemma hos oss.
 
 
Det piggade helt klart upp den här väldigt grå och regninga dagen i övrigt. Fy vilket väder det har varit. Fler sådana här dagar tack. Så mysigt!
Mimmi

Det är alldeles riktigt glöggmuggar, jag har sålt såna en gång i tiden. De kan också ha kallats Punsch mugg, det var "fint" att bjuda på ärtsoppa med varm punsch , något herrar brukade samlas och göra på torsdagar. Tror inte den företeelsen följde med in på nittiotalet. Så söta!

Svar: Ja, jag hörde av någon att de kallas punch mugg. Men här kommer det då bara drickas glögg ur de, haha.
Eleni Apostolakis