AVKOPPLING OCH NEDVARVNING

Det är precis som att vädret säger åt mig att varva ner. Att göra helst ingenting. Sedan jag gick på min ledighet har det mestadels regnat eller varit mulet. Ingen direkt värme heller. Förutom igår eftermiddag och kväll. Åh, så härligt det var. Även om solen mest kämpade där bakom tjocka moln. Jag passade på att gå en långpromenad, andas friskluft och vara för mig själv en stund. För första gången i år gick jag upp för slalombacken på Södra Berget. Det var det jobbigaste jag gjort på länge länge. Trodde knappt hjärtat skulle orka, efter en stund trodde jag att jag höll på att få lungkollaps för att sedan övergå till en sprängande huvudvärk. Allt det på loppet av en väldigt kort stund, haha. Men jag tog mig upp till toppen och den känslan var så himla härlig när mjölksyran hade lagt sig och jag började återfå andan. Sedan fortsatte jag flera kilometer till och gick i skogen. Älskar det. Känslan och lugnet. Den där promenaden gjorde mig gott och jag tror det var precis vad jag behövde.
 
Imorse vaknade jag av att regnet fullkomligt öste ner och åskan som mullrade. Lite mysigt kan det allt vara med det "dåliga vädret" också. Även om jag hade önskat att vi skulle kunna hänga på stranden vid det här laget. Men det ser inte ut att bli strandväder på hela veckan. Knappt till nästa vecka heller och där går semesterdagarna. Försöker att inte stressa upp mig över något jag inte kan styra över.  Ta en dag i taget och just idag känner jag för att mest ligga i sängen, läsa bok, spela spel med Hanna och kanske se en film. Det tar sin tid att varva ner och komma in i semestermood. Så det är precis vad jag gör just nu. Nedvarvning av tempo och försöka njuta av lugnet. Maya ser vi knappt röken av. Hon är mest ute och springer med sina kompisar. Fram och tillbaka. Dom kommer hit och äter lunch och fikar, för att sedan försvinna iväg ut igen. Men det är väl precis så det ska vara när man ska fylla 11 år.
 
 
Lilla H däremot är så nöjd över att få vara i lugn och ro hemma. Säger man att hon ska få gå till lekparken och leka med någon kompis är hon ganska omotiverad, även om det blir kul väl på plats. Men hon har inte alls den där rastlösheten av att behöva göra saker hela tiden som sin storasyster. Hon nöjer sig med det lilla och tycker det är skönt med det lugna. Men det är väl tur, att vi alla är olika. 
Emelie

Ditt hååår😍

Svar: Men tack!
Eleni Apostolakis

Mimmi

Det har varit en välbehövlig "paus" både i trädgård och huvud med regn åska och svalare dagar och nätter men nu ser jag fram emot att skrota runt i solklänning och leta skugga igen....

Birgit

Vilken trevlig blogg jag "ramlade" in på :-)
Tycker att det låter himla mysigt att bara vara, läsa lite och "skrota" på inne. Du har ju som rätt, det är ingen mening att stressa upp sig för vädret, det kan man inte rå över.

Svar: Tack så mycket! Kul att du hittat hit :)
Eleni Apostolakis