SPORTLOV I KARANTÄN

Här har man gått och längtat efter den här lediga veckan med barnen. Första gången jag tagit semester på ett sportlov och i mina tankar skulle vi göra en massa mysiga och roliga saker. Så gott det går i dom här tiderna vill säga. Kanske var det meningen att jag redan skulle vara hemma just den här veckan av alla. För ungefär min första timme på ledigheten så blir Maya sjuk. Så nu har vi istället suttit hemma i karantän sedan i måndags. Så särskilt sportigt blev det ju inte på det här sportlovet. Snarare ett mys och gottelov. Ni vet, flera glassar varje dag, massa filmer, sällskapsspel och fika. Det mest spännande som hänt på det här lovet var att tjejerna fick en varsin peng att beställa vad dom ville för från en webbutik. Så i flera dagar har dom haft konstant koll efter brevbäraren och skyndat ut till postlådan så fort dom såg att någon varit där och lämnat post. Så ifredags kom äntligen de där efterlängtade paketen och då var lyckan gjord. Vad gör man inte för lite glädje en stund?
 
 
Även jag har gått och blivit krasslig. Kanske inte så konstigt då jag verkar vara den som ska ta emot både hostningar och nysningar i ansiktet jämt. Kanske är det för att jag kallas mamma? Då verkar man få ta emot sådant med ett leende. Så imorgon är det vardag igen men inte för oss. Vi fortsätter att kurera hemma och tillfriskna ordentligt innan man ger sig ut i verkligheten igen. Hoppas och tror att vi alldeles snart är där. Lite trist är det allt se samma väggar dag ut och dag in. Inte sett en människa mer än från fönstret. Trött på att städa allt om och om igen. Allting är för en gångs skull tvättat. Jepp, till och med soffan, alla filtar och allt annat smått och gott som annars lätt hamnar på eftersläp.
 
Och medan snön kommit tillbaka så hann jag klicka hem en baddräkt till Hanna från H&M. Även den landade i brevlådan i veckan. Så himla fin. Och nu längtar man verkligen bara ännu mera till vår och sommar. Lite lättare, varmare och härligare tider.
 
 
Jag har också passat på att fotograferat och fixa med en massa roliga samarbeten jag har. Till och med barnen har varit så engagerade att hjälpa till och assistera. Kanske för att dom haft lite tråkigt annars. Och så vill dom ju gärna att jag ska bli klar fort så dom får fika det jag bakat eller som i det här fallet äta godiset till fredagsmyset till ett jätteroligt samarbete som jag ska göra.
 
 
I fredags blev det tigerkaka till fredagsfikat. Och redan nu måste jag hitta något nytt att göra inför veckans fotografering. Det gäller att hålla sig på benen så man inte hamnar efter och missar utsatta tider. Men annars tycker jag verkligen det är jätteroligt att få hålla på med allt jag gör just nu. Det gör mig glad.
 
 
Jag skulle behöva rensa garderober och gå igenom allas våra kläder. Från stora till små. Barnens kläder börjar för övrigt nästan bli i min storlek så det är ganska ofta våra kläder hamnar fel nu mera. Men fortfarande kommer jag på att de inte är mina byxor när jag försöker ta på mig Hannas som råkat hamnat bland mina kläder. Ungefär så. Jag behöver hitta något bra skåp för att utöka vår förvaring. Vi har alldeles för lite garderober till en familj på fyra. Och barnens kläder är som sagt inga bebiskläder längre. Så fort jag rensat och hittat någon bra lösning ser jag fram emot att börja köpa vår- och sommarkläder. 
Nu fick ni en blandad uppdatering från oss efter en veckas "sportlov". Hoppas ni mår bra där ute!
Mimmi

Sån otur att Maya blev sjuk på sitt sportlov men ganska typiskt också. Man har ju själv åkt på förkylning första semesterveckan några gånger. Ni kan ju konsten att ta vara på tiden ändå och bara bilden av en fin baddräkt gör ju att man får en glädje ilning genom kroppen. Stor kram

Svar: Ja, det var typiskt. Men tur i oturen att inte behövde missa så mycket av skolan iaf. Alltid något. Kram
Eleni Apostolakis