DRÖMMAR & SEMMELMUFFINS

Har kommit in i en period igen då jag känner att jag behöver styra mig själv och mina tankar lite bättre. Det går faktiskt, bara man inser att man behöver göra det och faktiskt gör det. Ta ett samtal med sig själv om att ändra tankebanor, försöka se det från den ljusa sidan och fokusera på det som är bra och inte dåligt. Har lovat mig själv att varva ner emellanåt och att ta bättre hand om mig själv. Tänk att en sån sak som borde vara självklar, kan vara så lätt att glömma. För några dagar sedan packade jag upp den allra sista flyttlådan som stod här i ett hörn. I den rotade jag fram alla böcker och ställde bredvid sängen i det provisoriska nattduksbordet som är en gammal trälåda som står på höjden. Jag fyllde upp alla mina böcker och hittade faktiskt några jag knappt visste att jag hade. Jag föredrar alltid saker med lycklig början, gärna lyckligt mittemellan och allra helst ett lyckligt slut. Eftersom jag känner mig så pass väl att jag bara blir stressad och mår dåligt av allt annat. Allt påverkar mig alldeles för lätt. Men så börjar jag, utan att ens tänka på det, att läsa en kriminaldeckare som jag definitivt inte köpt åt mig själv. Jag tänkte väl bara titta i den men fastnade så totalt efter bara första sidan att jag knappt kunnat lägga ifrån mig den på kvällarna. Helt plötsligt inser jag att det spelar ingen roll vad jag läser, bara att jag gör det, så får det mig att hamna i en helt ny plats i min egen kropp. Ett sätt som får mig att bara släppa varenda liten tanke som annars ligger och skaver. Det får mig att slappna av fullt ut. Jag ska här med fortsätta att läsa böcker och inte glömma bort hur bra det faktiskt är. Nu när jag äntligen landat i vårt nya hem, i vårt mysiga nya sovrum och hittat en plats helt till avkoppling. Det vet jag att jag behöver med tanke på att jag varit så himla nära den där utmattningen några svängar tidigare. Så nu ska jag börja ta hand om mig själv i tid istället och inte låta det gå för långt innan man inser det.
 
Jag ser ljuset som återvänder när jag tittar ut men jag ser också ljuset när jag tittar in. Drömmarna och idéerna är många. Oändliga. Och det får jag vara glad och tacksam över.
 
 
Jag har jobbat hela helgen så jag hade tur med en ledig måndag tillsammans med mina tjejer som börjat vårterminen med en studiedag. Vi bjöd hit mamma på en fika och jag passade på att baka Semmelmuffins. Mums så goda. Och dessutom enkel och tar inte så mycket tid att göra jämfört med att baka en deg som behöver jäsa. Receptet hittar ni här.
 
Maya sprang över till min syster och lilla Agnes och där är hon fortfarande. Mammsen har nyss åkt och om en liten stund väntar vi hem Patrik från jobbet. Jag borde röja inne i köket ännu en gång. Klockan går så fort så man hinner knappt med.
 
Imorgon börjar vardagen på riktigt igen. Med blandade känslor så klart. Alltid. Även fast jag inte haft jullov själv så känner även jag mig mer ledig när barnen är det. Kanske för att det plötsligt bara är mina egna tider att passa. Inte behöver man hålla reda på läxdagar, gympaväskor som ska packas fler dagar i veckan, vem slutar när, träningar, utvecklingssamtal, "temadagar" på skolan osv osv. Behöver inte upp extra tidigt på morgnarna och få iväg barnen till skolan trots att jag själv börjar långt senare än vad dom gör. Det är ganska lyxigt att bara ha sina egna tider att passa inser jag just. Inte konstigt att jag känner mig ledig bara för att barnen är det trots att jag själv jobbar, haha. Men nu återgår vi till det gamla vanliga igen. Rätt så härligt ändå att få säga att Vårterminen är här nu! Åh, vad jag längtar efter våren. Och på onsdag kommer dom hit och mäter våra balkonger. Känns helt fantastiskt att vi längre fram kommer få en tre gånger så stor inglasad balkong. Det ska få bli min oas.
Mamma

Älskade du ❤️ Tack för god muffins 😍!

Svar: Tack för att du kom <3
Eleni Apostolakis

Mimmi

Det gäller att ha en snäll sund inre dialog med sig själv, det har du så rätt i. En gräddsprits får ALLT att se extra proffsigt och läckert ut! Kan tänka mig att det smakade fantastiskt!

Svar: Ja, det är så viktigt så! <3 Och jag håller med. En gräddsprits är något man inte vill vara utan :)
Eleni Apostolakis

Jennie

Ser så goda ut!

Svar: Tack! Dom var riktigt goda.
Eleni Apostolakis