LUCIA, KLÄ JULGRANEN & LUSSEBULLEBAK

En ledig måndag för mig. På Lucia och allt. Satte igång TVn tidigt imorse för att kolla medan vi gjorde oss redo för dagen. Plockade i ordning och väntade på att ventilationssnubbar skulle komma hit för att göra OVK. Mayas klass stod för årets luciatåg på skolan och det kändes så himla trist att inte få vara där och se. Men då jag hade följt och lämnat av Hanna vid skolan så smög jag mig kvar utanför staketet och väntade in. Såg hur hela skolan samlades på fotbollsplanen och en stund senare kom luciatåget genom skolgården i mörkret. Det var så mysigt och tårarna var nära. Har alltid blivit så berörd och känslosam av Lucia på något vis. Det var så fint att se dom duktiga barnen på håll. När det började ljusna och luciatåget var påväg därifrån så skyndade jag mig hemåt i kylan.
 
Vi fick den "roliga" nyheten att vi måste byta vår fläkt och göra om draget i den... jag är inte så kunnig så jag förstår inte exakt men den där fläkten fick vi iaf tydligen inte ha. Så vi fick iaf anmärkning på det och det behöver åtgärdas. Känns inte särskilt roligt med tanke på att fläkten var köpt ny förra året så det var kanske inte det (nästan) första vi hade räknat med att behöva byta. Tur jag är gift med en ventilationsmontör som kan det där. Snart har vi bytt allt man kan byta i köket. För både ny diskmaskin, spishäll och ugn är nu på plats. Fina saker.
 
 
Så satte jag igång med årets lussebullebak. Hade lovat att bjuda på lussebullar och glögg när barnen slutade skolan. Och då jag jobbar mest hela tiden så måste jag passa på vid varje litet tillfälle jag får över. Tre plåtar stod redo och skulle in i ugnen då den slutar fungera. Kul. Som tur var fick vi hit elektriker snabbt som fick koppla om och fixa elen i köket. Jag fick lämna allt och gå till skolan för att hämta hem Hanna. Men när vi kom tillbaks hem så var allt fungerande igen och lussebullarna som fick "långjäsa" kunde äntligen gräddas.
 
 
Efter att ha fikat lussebulle och glögg så bestämde vi för att klä granen. Det blev inte myset som andra år då hela familjen är med. Patrik hade ingen lust så jag tänkte att jag och barnen kunde göra det. Men Maya hade visst heller ingen lust. Så till sist var det jag och Hanna som klädde granen med lite färre saker än tidigare. Men nu är den åtmistone klädd.
 
 
Julkänslan är ganska obefintlig hur mycket jag än försöker. Och jag blir arg på mig själv när jag hela tiden går åt tankarna att det ska bli skönt när julen är över i år. Att det enda jag just nu längtar efter är våren och sommaren. Men ibland är det svårt att styra det man känner och då får det väl vara så helt enkelt.

Det har varit så "konstiga" veckor ett tag. Händer så mycket åt alla håll och kanter. Påfrestningar från olika håll. Men jag håller ihop än så länge och längtar till en lugnare tid framöver.

Kommentarer :

#1: Mimmi

Det är en annorlunda känsla inför julen i år, jag vill bara lägga det här året bakom mig.

Svar: Kram till dig <3
Eleni Apostolakis

skriven

Kommentera inlägget här :