MED NYA MÅL I SIKTE

Hej på er!
 
Det blir lite glest mellan inläggen men livet kommer emellan och likaså tröttheten allt som oftast. Men vi kämpar på mot ljusare tider. Och för varje dag som går så räknar jag dom där extra minuterna av ljus som kommer åter. Året har inte startat så mjukt som jag hoppats, men det kunde på samma gång varit så mycket värre.
 
Nu tar vi sikte på nya mål, förväntningar och drömmar. Kom på mig själv med att bli så där löjligt glad när jag plötsligt hittade mig själv stå och pilla i mitt väggskåp i köket. Skåpet jag fyndade på loppis i somras när vi var och hälsade på min moster. Ett skåp jag länge letat efter men när jag väl köpt det för någon tjugolapp inte hittade en plats att sätta det på. När det provisoriskt kom upp i vårt förra vardagsrum och jag där och då inte hade en aning om vad jag skulle fylla det med. Såg framför mig att jag skulle skruva bort de små krokarna som satt i det och sätta dit ett hyllplan istället. Men så flyttade vi, skåpet fick en ny plats och har sett sådär ensamt och tråkigt ut väl där på väggen i köket. Men så bara kommer det... öppnar mina skåp och lådor, hittar lite smått och gott. Favoriter jag verkligen gillar men som kanske inte varit rättvis på tidigare plats. Åh, det var så roligt att få flytta runt dom där små grejorna och se hur skåpet helt plötsligt blev till något helt nytt. Något som jag tycker blev väldigt fint. Bara sådär. Ibland krävs det inte mycket för att stilla mitt kreativa inre.
 
 
Nu ser jag framför mig hur den där hemska vävtapeten ska trollas bort och bytas ut mot helt nya härliga väggar i den finaste färgen. OM jag längtar! Nu ska vi först ta tag i att köpa garderobsinredning och få skjutdörrar på plats i vår "korridor" så vi kan packa upp de sista säckarna med kläder som ännu inte får plats någonstans. När vi fått i ordning på det kommer mina axlar släppas ner en liten bit till. Det värsta jag vet är att bo rörigt och ha svårt att städa pga platsbrist så saker mest är i vägen. Så det blir vår första prioritering så fort vi får några kronor över. Men sen. Sen ska väggarna i köket få ny karaktär. I vår hoppas jag även att vi ska kunna byta ut bänkskivor, kakel, knoppar, fläkt och micro. Det kan hända att det ska bli ny diskoho och blandare också. Det kommer bli som ett helt nytt kök. Vi siktar mot det och jag ser så mycket fram emot det.
 
 
 
I veckan började jag plocka fram delar av min "porslinssamling" för att strukturera om i skåp och lådor. Fortfarande blir man alldeles snurrig och ibland förtvivlad över att man inte hittar någonting. När vi flyttade in var vi så snabb vi bara kunde med att packa upp alla kartonger. Men det gick så snabbt att vi knappt vet var någonting tog vägen. Vi stoppade mest in bara lite överallt för att få bort flyttkartongerna. Men nu behöver jag verkligen gå igenom och göra ordning så vi vet var vi har allting. Såå... jag började alltså i fredags tills att jag såg att klockan var för mycket och jag skulle gå och hämta Hanna på skolan. När jag kom hem lockade en kopp te i solen på balkongen istället för att fortsätta med det jag hade påbörjat. Och jag insåg också att det här kommer att ta så mycket längre tid än vad jag var villig att lägga denna fredag eftermiddag. Jag har så många fina saker så det inte är klokt egentligen. Det mesta svårt att skiljas ifrån. Och alltså, vem kan sluta köpa porslin när det hela tiden kommer så mycket fint? Fortsättning följer på det här projektet.
 
Nu har iaf jobbhelgen gått. Nu ser jag fram emot en ny vecka med förhoppningsvis härligt väder. Är det bara jag som börjat få vårkänslor? Ser framför mig fler promenader, en hel del jobb och så ska man få vardagen att rulla på också.
 
Hoppas ni mår bra där ute och att vi hörs snart igen. Ska försöka titta in här om inte allt för långt.
 
Ha det gott så länge!
3
Mimmi

Porslin passion....förstår precis vad du känner...

Svar: Jag vet att du förstår! ;D
Eleni Apostolakis

Karin

Så fint porslin!

Svar: Tack!
Eleni Apostolakis

Ajli

Alltså nää, jag är så himla avundsjuk! Jag gav bort typ allt mitt porslin när jag hade en minimalism-attack för några år sedan (mitt största misstag EVER, även om det var ett roligt halvår att rensa allt...) och nu vill jag inget hellre än att samla på mig fina grejer istället! Jag är särskilt förtjust i dina små fat som ser lite ut som kål? Underbart!

Svar: Åh, jag kan tänka mig det. Men att samla långsamt på sådant man verkligen tycker om kan också vara en rolig grej att göra. Och då blir det dessutom inga "onödiga" köp utan en fin samling av favoriter som står sig genom tiden.
Eleni Apostolakis