SKÖNA MAJ

Efter att ha jobbat sju dagar i rad och avslutat min "arbetsvecka" med ett 10-timmars pass så kommer tröttheten ikapp. Med en dag ledig blir det lätt att försöka göra så mycket man bara kan av det som inte hunnits den senaste veckan. Men så kom det välbehövliga regnet. Istället för att bli bitter över att solen inte skiner när jag har tid för den så njuter jag till fullo av det "dåliga vädret". Som att regnet sa åt mig att göra absolut ingenting idag. Precis vad jag behövde. Kryper upp i soffan med en filt och titta på Karl Fredrik i Österlen, bläddrar i några tidningar som kommit i brevlådan som jag inte hunnit kollat i, dricker min varma matcha latte och bara tar det lugnt.
 
Patrik åker bort med jobbet idag och kommer hem igen på lördag. Så jag och flickorna blir ensamma några dagar. Imorgon ska dom faktiskt sova borta båda två, jag jobbar hela dagen och ska sen ta tillvara på min ensamhet hela kvällen och förhoppningsvis sova väldigt lugnt och gott.
 
 
Har tagit så många promenader i Maj och lika förvånad blir man varje år över hur fort det grönskar och hur underbart det doftar av häggen och gräs. Nog för att jag blir ganska knockad av pollen varje år också, även det lika chockartat. Men visst är det väl fantastiskt hur man kan känna samma sak varje år när våren och sommaren kommer? Det har fullkomligt exploderat av grönska. Man har kunnat se det med ögat för varje dag som går.
 
 
Tänk att redan nästa vecka är årets första sommarmånad. Helt ofattbart. Den här veckan har barnen kortvecka och går sin sista dag redan idag, onsdag. Sen är det bara två veckor kvar till skolavslutningen. Barnens skolavslutningskläder hänger där på en galje och väntar. Nu är det bara något på fötterna som saknas. Och kort efter skolavslutningen så fyller Hanna 8 (!!) år som sedan är följt av midsommar. Juni är min bästa månad. Låt den gå långsamt, långsamt. 
1
Mamma

Håller med om att juni är bästa månaden, på hela året ! Finns inget som slår dom ljusa nätterna och grönskan som exploderar och ger dofter som man blir lycklig av 😍!

Svar: Ja, det är en fin tid!
Eleni Apostolakis