ÅRETS FÖRSTA PEPPARKAKSBAK

Så var höstlovet här igen. Och för oss innebär det vår årliga start på pepparkaksbaket och julmyset. Ni har kanske hört talas om det nya ordet "Novent"? Som ju då betyder att smyga fram och börja njuta av det kommande julen redan i November. Det passar mig så bra så det skulle kunna vara jag som kom på det.
 
Idag har alltså jag och Hanna lyssnat på den första julmusiken, druckit årets första glögg och bakat pepparkakor tillsammans. Att Maya börjar bli för stor den här traditionen hade jag redan räknat med så henne skjutsade jag till busstationen imorse för att åka till Boda Borg med kompisar på gården. Men jag och lilla H vi har haft det riktigt mysigt här hemma. Efter att vi provsmakat våra nybakade pepparkakor med en varsin glögg så åkte vi hem till min mamma för att äta lunch tillsammans. Och så passade vi på att ta en tur till skogen för att hitta lite smått och gott som jag ska pyssla med. En riktigt härlig dag. Nu ska jag ta och baka ut en pizza medan vi väntar hem både Maya och Patrik vilken sekund som helst. Och sen blir det soffmys resten av kvällen innan min arbetsvecka fortsätter.
 
 
Jag och min lilla julfantast invigde bakning på balkongen. Det är den plats vi fortfarande tillbringar mycket tid på. Så där kommer det nog bli en hel del glöggmys också. Och som ni kanske ser har jag redan smygit ut lite lite av julen också. Skynda långsamt är min melodi till just det här.

Kommentarer :

#1: Emma

Men gud vad gott med pepparkakor, och den ljuvliga pepparkaksdoften som sprider sig i hemmet!

Ett varmt tips: Du borde flytta över till Wordpress och driva en egen blogg som är uppbyggd som en hemsida. Där kan du verkligen få en ännu mer tilltalande och användarvänlig webbsida. Alternativt skapa en egen bloggdesign här på blogg.se. Jag skulle kunna hjälpa dig vidare med detta om du känner dig nyfiken på det :)

skriven
#2: Mimmi

Jag undrade om du flyttat bakbordet till vardagsrummet Ha ha! Hade inte blivit förvånad... Men så härligt att jul baka på balkongen. Kram på er!

skriven

Kommentera inlägget här :