NÄR LIVET GÅR I 200

Allt går i ett rasande tempo. Jisses. Nästan svårt att hänga med. Patrik jobbar i borta i Luleå för andra veckan. Om och hur länge till det vet vi inte riktigt. Tar det lite vecka för vecka. Men det betyder att jag är ensam med barnen hela veckorna. Samtidigt som jag har alldeles för mycket jobb och projekt igång. Den här veckan är jag iaf totalt ledig tre dagar... eller lediga och ledig. Har ständigt fotojobb och redigering som hänger över mig och som behöver göras på "lediga" dagar. Vi har dessutom rivit bort "fejk kaklet" ovanför diskbänkarna i köket så där har jag haft ett ordentligt spacklingsprojekt kan man säga. Oj, vad jag spacklat och slipat och målat. Är fortfarande inte klar men har åtminstone påbörjat målningen nu. Jag ska klä in diskbänkarna också. Den ena är klar men den längsta och krångligaste är kvar. Och så går jag all in på julfixet. För på tisdag nästa vecka kommer det journalist och fotograf hit hem och ska fotografera julreportage igen. Så jag har lite att stå i där också om man säger så.
 
 
Hannas rum är pyntat och adventskalendern står där nu klar och väntar på 1 December. Det är inte bara den som väntar utan även ett ivrigt barn som ni säkert förstår. Det är lite piff kvar där inne sen har julen hittat hem hos lilla H. Jag hade bestämt mig för att barnen är för stora för Nisse i år men det höll uppenbarligen inte Hanna med om. Som hon tjatat och den där Nissen i säkert två veckor. Till sist kände jag inte att jag har hjärta att låta bli... så nu har vi fixat Nisses bo också. Hur den här mamman nu ska orka med. Men jag får väl skylla mig själv att jag alltid sätter ribban väl högt och då är det svårt att sänka den när förväntningarna finns där. Jag tänker att det snart kommer vara en tid när man ser tillbaka på det här och då kommer jag säkert sakna det också.
 
 
Vintern har kommit hit den här veckan också. Oj så vitt och ljust det blev plötsligt. Visst är det mysigt. Även om man får gruva sig varje gång man ska iväg och jobba nu för att få fram bilen. Allt tar så mycket längre tid. Men det ger lite julkänsla också på samma gång. Låt det bara inte fortsätta komma såhär mycket flera månader framåt.
 
Jag fortsätter att pyssla och fixa med julen här så länge. Har bara en ledig dag kvar nu innan det ska fotas julhem. Och den dagen kommer gå till att köpa julgran, julblommor, försöka få upp den där granen själv till tredje våningen utan hiss, granen ska kläs, lussebullar och julfika ska bakas och hinner jag inte plasta in bänkskivan idag så måste även det göras på fredag. Belysning ska upp ute på balkongen och det ska också inhandlas. Några julklappar behöver också köpas och slås in så det ligger något under granen. Ojojoj. Jag har inte tid att sitta här känner jag. Och nu tror jag dessutom jag måste ut och leta efter mina barn som inte kommit hem från skolan. Är det inte deras saker som är borttappade och behöver letas efter så är det barnen själva.
 
Hoppas ni mår bra och har det lite lugnare än jag! ♥