HÖSTDAGAR

Nu är hösten här på riktigt. Löven skiftar i alla olika färger, kvällarna blir allt mörkare och kylan och regnet är ett faktum. Men jag försöker göra det bästa utav det med tända ljus till både frukost och kvällen. Tar mig ut på skogspromenader så ofta jag hinner och har ork. Sätter igång med projekt hemma och just nu har vi gjort breda "fusklister" i hallen som jag målat in och imorgon blir det till att måla väggarna. Jag har gjort lite höst på balkongen och passar på att mysa inomhus och baka när regnet är som värst. Är så mycket ledig nu när jag tagit ut semesterdagar varje vecka i fem veckor. Då får jag långhelger, även mitt i veckan. Njuter massor utav det. Och tänker att det nog var precis vad jag behövde. Samtidigt har jag många fotojobb och samarbeten som jag håller på med i höst. Sånt som jag tycker är riktigt roligt. 
 
 
För ett par veckor sedan tog vi med köksbordet hem till mamma och pappa. Tur jag har en pappa med allt man kan tänkas behöva. Alltid. Fick låna olika slipmaskiner av honom till att slipa bort lacken på bordet för att sedan betsa det i brunt ett par gånger. Jag är så nöjd över resultatet. Köket blev genast mycket hemtrevligare. 
 
Köket kommer jag också fortsätta pyssla med i höst är det tänkt. Vi ska riva bort den fula plasten som sitter ovanför köksbänkarna. Tanken är att jag ska spacka och sedan måla det istället. Fick många bra tips från dom som gjort samma sak och varit nöjda över hur det blev. Så jag tänker att vi ska chansa. I värsta fall får vi kakla där längre fram om det inte blir som vi tänkt det. Bänkskivan ska också bytas ut men vet inte om vi väntar med den ett tag. Kanske jag gör en "fuskrenovering" av den tills vidare.
 
Och så ska jag prova måla lilla gästtoaletten med kakelfärg. Har hittat en färg som verkar fungera bra. Har redan köpt nya krokar och toalettrullehållare dit in men vill inte sätta upp det förrän det är målat och klart. Så det är också ett kommande projekt.
 
 
Nu ska jag tända några ljus och mysa ner mig i soffan med lilla Hanni som kom hem för en stund sedan. Hon har varit ute med kompisar, Maya är på himlabadet med gården och Patrik spelar Paddelmatch. Jag blir en hel del ensam nu mera men jag njuter av min ensamhet och passar på att fixa med mina fotograferingar och projekt. Livet rullar på med andra ord.
 
 
Häromdagen blev allting plötsligt barnsligt. Så barnsligt att vi nog måste kasta ut MINST halva rummet. Jag gillar barnsligt och tycker att allt det andra kan få vänta så många år det bara går. Stor hinner man vara hela livet sedan. Men vem är jag att komma med det? Mamman är nu mera inte särskilt cool och ganska pinsam emellanåt. Här med förklarar jag småbarnsåren över och jag har många år av pinsamheter framför mig. Det är väl så livet ska vara, visst? Allt har sin tid.