PÅSKLOV

För en vecka sedan ville jag ropa halleluja att barnen skulle till skolan och vi kunna jobba. Att veckor av sjukdomar som avlöst varandra ÄNTLIGEN skulle vara slut. Trodde jag ja. Maya vaknade ordentligt sjuk och det höll i sig i flera dagar. Vi har haft riktigt oflyt hittills i år men nu törs jag snart hoppas på att den riktiga våren kommer och att friskare tider väntar. Påskhelgen kom och likaså påsklovet! Alla har varit pigga och glada ihelgen. Som jag njuter utav det! Så i söndags åkte vi till min mormor och morfar och hälsade på för första gången sedan jul. Det var så mysigt och jag är så glad att vi kom iväg.
 
I lördags fick vi också spontant besök av min syster med familj och i samma veva kom även min mamma och knackade på. Det är ganska skönt när det inte behöver vara så märkvärdigt. Bara att ses och prata en stund är himla fint det med.
 
Jag har jobbat både på långfredagen och idag på annandag påsk. Men bara några "gästtimmar" på jobbet så jag har ändå haft större delen av dagen fri och fått vara tillsammans med familjen. Det har varit sådär ovanligt lugnt och skönt. Och bara det att få så mycket tid med tjejerna som nu mera oftast är upptagen på varsitt håll. Även dom har varit mest hemma med oss och jag njuuuter så av det.
 
 
I lördags dukades det upp lite påskfrukost. Patrik ställde sig och bakade bröd på morgonen för ovanlighets skull. Han är den som absolut lagar mest mat hemma hos oss men bakningen brukar vara min grej. Men jag tackar inte nej till att bli bjuden på nybakat bröd på morgonen. Mums.
 
Vi har letat fram Hannas gamla cykel ihelgen också. Eller egentligen Mayas gamla. Vi har tagit promenader och Hanna har invigt cykeln för i år. Som hon tycker det är roligt. Gått ut flera dagar i rad  direkt efter frukost för att cykla. Och sen gett sig ut igen flera gånger under dagen. Så roligt och bra att hon tycker det är så kul och går ut istället för att bara sitta inne när det är fint väder.
 
Imorgon är jag ledig med barnen och vi ska iväg och göra pass! Ett steg närmare resan.
1
Mimmi

Minns väl själv när man bara kunde dra iväg på cykeln. KÄNSLAN av frihet, lättare kläder, snöfria vägar och längre och ljusare dagar. Sedan upprepades det när jag fick moppe, WOW! Så länge den var tankad och gick så att säga....

Svar: Ja men tänk så härligt! Vissa saker glömmer man aldrig!
Eleni Apostolakis