BALKONGTRÄDGÅRD

Tänk att vi gick från evighetslång vinter till sommaren på direkten. Förra veckan snöade det och den här har vi slagit rekord med varmast i landet med hela 27 grader i Sundsvall. Helt otroligt. Så klart jobbade jag dom varmaste dagarna den här veckan, så jag hann inte riktigt känna av det på samma sätt. Passade på att sitta ute en stund på lunchrasten och kände hur värmen slog emot mig när jag kom ut kl.20 på kvällarna när jag stått inomhus och frusit hela dagarna.
 
Men nu har jag långhelg. Hela fem dagar. Den började dock med förkylningar men vi hoppas och tror det verkar vara snabbt övergående.
 
 
Jag piffar och fixar på balkongen. Längtar efter en trädgård men odlar bäst jag kan med det jag har. Tomater, paprikor, gurkor och en blandning mellan rosor, syren, dahlior och andra blommor. Myser här ute i solen, äter frukost här på morgnarna och middagar med familjen på eftermiddagar och kvällar. Ligger gärna i soffan och läser en bok eller bläddrar i en tidning. Öppnar upp alla fönster på balkongen och hör fågelkvitter och människor som rör sig utanför. Hejarop från fotbollsplanen och mopeder som kommit fram. Det är ganska fint ändå. Barnen som springer in och ut för att träffa vänner. Det spelas fotboll och cyklas om vartannat. Det är en härlig tid nu.
 
Idag när jag gick en promenad så gick jag förbi kyrkan här i närheten. Slogs av hur grönt allting blivit. Och kom på att om exakt fyra veckor idag så sitter vi där i kyrkan och sjunger den blomstertid nu kommer till Hannas skolavslutning. Tänk att hon bara har fyra veckor kvar av lågstadiet. Det har gått så ofantligt fort. Mina barn börjar bli så stora. Att Maya ska börja gymnasiet om bara två år. Jag förstår nästan ingenting.
 
Ibland saknar jag dom där små små händerna att hålla i och hur de fick plats att krypa upp i min famn. Nu är dom både snart lika långa och stora som jag själv och allt mysigt påhitt jag fick göra för dom är liksom över. På sätt och vis.
 
Vi har bestämt för att varje månad göra någonting kul ihop hela familjen. En familjedag. Som är bara till att umågs vi. Allihopa. Sist var vi bjuden på invigningen av nya JumpYard i Sundsvall. Det var nu i slutet av April. Överraskade barnen men att åka dit för att hoppa järnet på studsmattor, åka Skyride, buffé med plock och drickor, vi fick vinster och goodiebags och såg en häftig ljusshow.
 
Nästa grej vi ska göra kan man säga blir på söndag. Men den gången tillsammans med mina föräldrar och Joanna och Anton. Egentligen en väldigt försenad födelsedagspresent till min pappa. Men tror och hoppas vi kommer få en riktig rolig dag allihopa ♥